Patrick eet zijn bord niet leeg

Geplaatst op: 13 september 2009 door margogogo in Bloggereedschap, Blogosfeer

 

Gisteren was het dan zover:

Zapmooses Verschrikkelijk Wandelzoektocht! 

Zapmooses Verschrikkelijke Wandelzoektocht 008Dit heeft nog nooit iemand hen voorgedaan en ik ken geen enkele medeblogger die zoveel effort en tijd zou steken in zo’n groot project. Ik zou het alvast niet kunnen. We kennen Zapnimf, zij is een geboren entertainer en samen met haar Moose is ze erin geslaagd om 40 mensen een fantastiche dag te laten beleven.

Mijns inziens heeft het bloed, zweet, tranen, tijd en energie gekost om dit grootse opzet voor te bereiden en ineen te knutselen. Ik verdenk Zapmoose van een heus organisatietalent, wat ik je brom.

Om 11 uur arriveerden de eerste stappers ten huize Zapmoose, gevolgd door de rest van de bloggers die de eerste groep vormden. Ons aller vrolijkheid Elke, Marc, Flaterse Stef, Patrick die ooit droomde en Agnes, Tulp en zoon Y., Casa Murphy’s zilverwitbebaarde echtgenoot, gewezen Kribbelpuntblogger Beo en zijn 2 zonen, Laleña, smurf, ik en last but not least Chocolatemoose himself en jongste Zap S, onze redster in nood, zoals later bleek. De immer-te-tam-om-iets-te-doen Huisvrouw en duizendpoot Zapnimf bleven achter om nog vanalles ineen te prutsen voor onze middagbreak.

Zonder stafkaart doch met een knap opgesteld opdrachtenpamflet in de aanslag begonnen we aan de tocht. Allerlei hints, foto’s en opdrachtvragen gidsten ons doorheen een prachtige bosrijke natuur. Tussen het wandelen door werden tientallen foto’s gemaakt van kleine en grote beestjes, paddenstoelen, met kogels doorboorde waarschuwingsborden, spoorwegbilsvijzen en SM-bomen.

Op een bepaald moment waren we, wegens een klein detail “ga naar links” wat “ga naar rechts” moest zijn, bijna hopeloos verdwaald, doch de snuggere zapdochter S. bracht ons in no time terug op het rechte pad. Na een welgemeende groepswens te hebben gedaan bij de wensput stapten we in kronkelende lijn tot aan het Rustpunt alwaar Vrouwe Zapnimf en Huisvrouw ons opwachtten met koffie, thee, water, koekjes, belegde sandwiches (verzorgd door cateringsdienst Beo) en een rouwe vis met zelfmoordneigingen, bengelend aan een touwtje in een boom. “Raad het geslacht van deze vis”, was de opdracht. Volgens smurf was het een mannetje want er hing een klein pisjeloeke uit….

Bij de rust- en eetpauze eindigde de uit 2 delen bestaande zoektocht voor smurf en mij helaas, wegens nog efkes in ‘t Sportpaleis moeten zijn. Smurf was ongerust omdat het al zo laat was doch Zapnimf kwam op het lumineuse idee om ons er zelf heen te voeren en terug op te halen, dat zou al rap een half uurtje schelen. Dankzij haar aangeboden lift waren we net op tijd voor de voorstelling. Dankuveel Zap, dat ge dat hebt willen doen, dit wordt geweldig geapprecieerd, ge zijt ne schat!

Intussen waren de wandelaars van groep 2 ook reeds gearriveerd ten huize Zapmoose. Die groep bestond uit Menck, Chelone, de ganse bende van We’re Next (Estelle Folle + dochter & partner Winedevil + 3 klein mannen, S’Been + 2 dochters en partner Brunello), later nog gevolgd door Madame, Breeg, Tijdtussendoor en Laleña’s partner Karel.

Na de wandelzoektocht smolten de twee groepen samen in 1 gezellige bende bloggers-met-aanhang. De BBQ werd in de fik gestoken, aperitiefmosseltjes en gevulde paddenstoelen werden gegrilld en tientallen stukken vlees werden aan Mooses bak- en braadkunsten onderworpen. Op twee rijkgevulde tafels stond ieders zelfmeegebrachte eetwaar in buffetvorm uitgestald. Een overdaad aan voedsel en drank werd in festijnvorm geproefd, lekker bevonden en met veel smaak verorberd.

Rode en witte wijn, koffie, thee, frisdranken, bier en water vloeiden rijkelijk. Er werd gezellig gekeuveld, verteld, geïnformeerd, geroddeld, gelachen, gezeverd en gepest.

Steeds tot uw dienst heb ik mij met graagte de moeite getroost om (zo goed als ) iedere deelnemer van een link te voorzien zodat u allen daarginds naar hun versie van de feiten kan gaan polsen.

Patrick eet zijn bord niet leeg. Naar een idee van Menck. Vraag me niet waar het precies op slaat (mogelijks op 2 ogen die groter zijn dan 1 buik), ik weet alleen dat we dit allemaal als titel gebruiken voor onze blogverslaggeving van deze grandioos geslaagde blogmeeting.

Dank u Zapmoose voor jullie onberispelijke gastvrijheid, de onnoemlijke inspanningen die jullie hebben geleverd om dit alles ineen te steken en in goeie banen te leiden. Bedankt voor de fantastische dag die jullie ons hebben gezorgd!

Dikke chapeau!

Advertentie
reacties
 1. breeg schreef:

  Bedankt voor al die links, waar daar was ik even te lui voor ;-) en het was idd verschrikkelijk gezellig!

 2. madameblogt schreef:

  Een prachtig verslag over een prachtige dag!

 3. elke schreef:

  amai, ik zal al die links leggen ook even niet zitten. You’re the best! :-)

 4. Marc schreef:

  Ik krijg al een beetje compassie met den patrick.

 5. tijdtussendoor schreef:

  Het was een mooie avond!

 6. Stef Flater schreef:

  Dan ben ik nummer 5 met dezelfde titel. :lol: Het was heel plezant en zeer goed voorbereid. Het zal inderdaad nogal wat werk gekost hebben voor hen.
  Goed dat je de links erbij geplaatst hebt – ik kende niet alle blogs. Nu dus wel.
  Btw. de oplossing van dat vis-raadsel heb ik eigenlijk nooit geweten.

 7. Estelle Folle schreef:

  ’t Was inderdaad heel gezellig. Spijtig dat wij zo vroeg door moesten, volgende keer hopelijk in een kinderloos weekend :-)

  En was die vis geen manneke omdat er stond “wat is zijn geslacht?” Of is dat te simpel? :-)

 8. madameblogt schreef:

  @ Estelle Folle – Volgens Chocolatemoose was dat inderdaad de juiste denkwijze om het geslacht van dat beestje te bepalen. :-)

 9. Veerle schreef:

  Dat was inderdaad de juiste redenering, zo wist de lieftallige zapnimf ons te vertellen.

 10. pcuser1961 schreef:

  Zo te lezen een heel mooie dag gehad toch ??

 11. zapnimf schreef:

  Amaai, zo volledig.
  Hahahahaha, ik lees vooral bij de mensen waartegen ik een boom heb opgezet over het voorafjeswerk, dat ze de organisatie appreciëren. Zeer bedankt, Margo. Ik vond het zelf ook weer voor herhaling vatbaar.

 12. chelone schreef:

  Jouw verslag is zo volledig als het in werkelijkheid was. Bedankt ijverig beestje! We hebben weer maar eens flink gelachen hé! Dat doet een mens zo’n deugd.

 13. Menck schreef:

  Een blogmeeting zonder Margootje is er geen. En alzo: zeer opgetogen dat je erbij was! Tot de volgende, dacht ik zo.

 14. Patrick schreef:

  “Patrick eet zijn bord niet leeg”, het slaat inderdaad nergens op Margo.

  Het is pure stemmingmakerij van Menck & Chelone tov een zwakkere figuur uit het gezelschap.

  Ik reageerde dan ook gepast op hun blog.

  Hartelijke groet,

  Patrick

  PS

  Indien er soms kandidates zijn om mij te troosten. Meldt U met foto op: http://www.facebook.com/people/Arme-Patrick/00699669007

 15. Menck schreef:

  Stemmingmakerij? Oei, Patrick, ik dacht dat je wel bestand was tegen een speelse grol.
  Je link is overigens een dood spoor: ‘The page you requested can not be found’.

 16. Patrick schreef:

  @MencK

  Tiens, dood spoor? Dan kloppen die nummers niet!

 17. elke schreef:

  @Patrick: meld u is nooit met dt, hoor! En zijn de restjes nu al op?

 18. elke schreef:

  Vannacht om kwart voor 3 wakker geworden en beseft dat het wel met dt is. Woehaha, goe bezig. Een carrière als schooljuf is duidelijk niet aan mij besteed…

 19. Margo schreef:

  @ breeg
  Graag gedaan hoor, Huisvrouw, euh, ik bedoel Breeg ;- )
  @ madameblogt
  Yes it was a beautifull day, indeed

  @ elke
  Gij moogt met den Breeg en Huisvrouw meegaan, join their club of lazy bumbs, woeha

  @ Marc
  Ik geloof je, jongen

  @ tijdtussendoor
  Zonder meer

  @ Stef Flater
  Voor de oplossing van het visraadsel verwijs ik u door naar de blog van Menck, waarop je de oplossing redelijk snel zal zien als je efkes op de link naar de foto van die vis gaat kijken (wa nen uitleg seg)

  @ Estelle Folle
  Jullie kids zijn idd nog klein, met hen kan je de nacht niet rekken tot 2 uur ’s nachts, zoals ik met mijne smurf. Volgende keer kindvrij blogmeeten.

  @
  madameblogt & Veerle
  Je kan haar ook doorverwijzen naar de foto bij Menck

  @ pcuser
  euhm…yep. Waaruit maak je dat op? :- )

  @ zapnimf
  ’t Zou er nog aan mankeren dat iedereen jullie efforts apprecieert, begot!

  @ Chelone
  ‘k Heb de indruk dat die dag iedereen wel ergens deugd heeft gedaan

  @ Menck
  Maar gij zijt toch ne lieve jongen, Mencksken. ‘k Ben ook content dat ik je erbij was, alweer als grappenmaker van dienst

  @ Patrick
  Ah, die titel gaat over jou of wa? :-)

  @ Menck
  Jamaar, hier kom ik niet tussen hoor, vecht dat maar met uwen gedrieën uit

  @ elke
  Ok, ge corrigeert uzelve, da’s goed..tss

 20. Menck schreef:

  @ Elke
  Waarom zou je jezelf corrigeren? Je eerste uitleg was namelijk de juiste: meld u. Zonder -t dus.

  ‘Meld u’ is een gebiedende wijs of imperatief. De gebiedende wijs wordt uitgedrukt door de stam van het werkwoord en wordt gebruikt zonder onderwerp. Een gebiedende wijs als ‘meld u’ zorgt wel eens voor spelproblemen doordat het wederkerend voornaamwoord u achter de werkwoordsvorm staat. In deze zin is u het lijdend voorwerp. ‘Meld u’ is bijvoorbeeld vergelijkbaar met ‘meld de veranderingen’, waarin de veranderingen het lijdend voorwerp is.

  In zinnen als ‘meldt u zich’ of ‘loopt u maar door’ krijgt het werkwoord wél een -t. Deze zinnen hebben weliswaar een aansporende, bevelende strekking, maar bevatten geen gebiedende wijs. Het gaat in deze zinnen om een soort beleefdheidsvorm, een afgezwakte vorm van de gebiedende wijs. U is in deze zinnen geen wederkerend maar een persoonlijk voornaamwoord en is bovendien het onderwerp van de zin. De werkwoordvorm komt overeen met het onderwerp (tweede persoon enkelvoud) en krijgt dus een -t.

 21. Patrick schreef:

  @ Elke

  Mij niet in verwarring brengen aub.

  D, DT, of DDT ik lust alles rauw.

  @Menck

  Bloggen kan echt leerrijk zijn.

  Arme Patrick

 22. Margo schreef:

  @ Menck
  Zet u. Mét -t (taaladviessite is toch wel handig ee)

  @ Patrick
  Rept u nekeer naar Elke’s en Menck’s blog. Ook met -t

 23. elke schreef:

  Ik kan u volgen Menck. Maar ’t is toch wel een uitzondering op een uitzondering of zoiets, hé…
  Het zag er in alle geval raar uit. En het ergste is: dat ik er zeker een kwartier wakker van gelegen heb!

 24. elke schreef:

  Margo, ik peis toch dat het: Rep u is, hoor.
  :-D

 25. Margo schreef:

  @ Elke
  Zwijgt. Met -t. :-)

 26. Laleña schreef:

  ’t Was reuze, gezellig en lekker, er zijn twee fotootjes van smurf naar je onderweg via Zapnimf, klop daar maar eens aan.

 27. Margo schreef:

  @ Laleña
  Ah, foto’s van smurf…hm, ben benieuwd

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s