EUREKA (*)

Geplaatst op: 19 januari 2013 door margogogo in Actueel, Life

Het internet is en blijft een geweldige tool voor mensen die iets zoeken. Een houten sleutelhanger, marmeren deurklinken, Spaanse spreuken, een driehoekig buitenzwembad, een filmpje over de paringsdans van de Zweedse veldkanariemuis, een Indisch restaurant in Gent, een plastieken iglo, de weersverwachting in Anchorage, het laatste wereldnieuws uit uw regio, Zwitserse kruiswoordraadsels, dierenvoeders in blauwe verpakkingen, educatieve uiteenzettingen over de smaak van vlees bij kannibalisme, wiskundige cijferwerken, alles over fauna en flora, dakwerken en houtskeletbouw,… zoek iets en je vindt het gegarandeerd op het wereldwijdeweb.

Waar wij specifiek naar op zoek waren op tinternet waren huizen. Enfin, naar 1 huis. Dat ene huis waar we onze oude dag willen in slijten, samen met onze zonen.

Tijdens onze huizenjacht hebben we zo ongeveer bij benadering een slordige 30 huizen binnenstebuiten gekeerd en met een kritisch oog van onder naar boven bekeken. Vermoeiend en tijdrovend maar evenzeer keispannend en interessant. Hoe meer huizen we zagen hoe beter we het ene met het andere konden vergelijken.

Twee weken geleden viel ons oog op een uitzonderlijk knappe karakterwoning. Het bekijken van de foto’s op de immo-site ontlokte ons gelijktijdig de uitroep “waauw!”. Dat hadden we bij de vorige huizen nog niet gehad. Zou het zo ferm zijn in het echt als wat we zagen die foto’s? Er was maar 1 manier om daar achter te komen dus maakten we meteen een afspraak met de makelaar.

Van het moment dat de voordeur openging wisten we het: dit wordt het, of zoals Jackson Michael het zou hebben gezegd: this is it!

Et voila, het is van ons, de deal is rond.

Als alles vlotjes verloopt krijgen we de sleutel binnen twee maanden. U begrijpt dat er voor ons nu enorm drukke tijden aandienen waarin we 2 appartementen moeten leegmaken en vanalles moeten regelen en arrangeren. Het zal hier dus nog een hele tijd rustig zijn op mijn blog. Tenzij ik tussendoor wat tijd vrijmaak om een stukje te schrijven over onze verhuisperikelen, dat zou wel eens kunnen. Of misschien ook niet.

In ieder geval, deze zomer wonen we in een ander huis in een ander dorp, en geloof het of niet, ik kijk er ongelooflijk hard naar uit!

sold

(*) EUREKA: 1) Aha 2) Gevonden 3) Hebbes 4) Ik heb gewonnen 5) Ik heb het gevonden 6) Ik heb gevonden 7) Klassieke uitroep 8) Kreet van een puzzelaar (crypt.) 9) Tussenwerpsel 10) Uitroep bij vondst 11) Uitroep bij een vondst 12) Uitroep 13) Uitroep bij een plotseling gedane ontdekking 14) Uitroep van archimedes 15) Uitroep van een ontdekking

 

Advertentie
reacties
 1. Stef den Flater schreef:

  Een karakterwoning? Is dat zoiets als een karakterkop? Eigenlijk lelijk maar het heeft iets? :razz:
  Gefeliciteerd ende proficiat. Moge jullie verhuis vlot ende voorspoedig verlopen met zo weinig mogelijk (of nog beter helemaal zonder) ambras ende moeilijkheden.
  Verhuizen in de winter: je moet maar goesting hebben.

 2. bentenge schreef:

  Jiehaa !!! Gefeliciteerd Margogogogogogogogooooooooooooooooooooooooo !
  Veel succes met de verhuisperikelen.

 3. Menck schreef:

  Dikke proficiat, Margo! Wij hebben indertijd minstens evenveel huizen bezocht alvorens over te gaan tot de aankoop van onze stek. Vermoeiend, doch evenzeer boeiend en vooral heel leerrijk.
  Laat ons vooral eens meegenieten middels een paar foto’s van jullie nieuwe nestje, wil je?

 4. elke schreef:

  Het moment waarop je vindt wat perfect bij je past is herkenbaar, ik had dat hier ook. Proficiat Margoooootje en geeft uw lief ook een dikke knuffel.

 5. Eilish schreef:

  Wat een fijn nieuws ! Maar inderdaad wachten je nu drukke tijden. ‘k Mag hopen dat het karakter van het huis lief is, en gezellig, en helemaal naar jullie hand te zetten …
  Foto ?

 6. molly schreef:

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe onderkomen en succes met alles inpakken en regelen!

 7. Joke schreef:

  Oei, ik hoop toch niet dat je helemaal een michael jacksonneke doet. Veel succes met je ver- en huis! Nu weten we ook meteen waar de volgende blogmeeting doorgaat :-)

 8. micheleeuw schreef:

  Je voelt direct wanneeer het huis het juiste is voor jullie, hé. Ik wist het ook direct.
  Veel geluk en liefde in jullie nieuwe stek en laat de verhuis maar vlot verlopen !

 9. zapnimf schreef:

  Mor dat is tof!
  Ik verheug mij nu al op het feestje achteraf in de hof.

 10. Wisken schreef:

  eindelijk, die zorg is al van de baan. Verhuis ze wel, als ge grote kartonnen dozen moet hebben, wij hebben er hier op de firma bij de vleet. geef maar een gil. Wanneer gingen we daar nu weeral nen dikken trappist op drinken zei je?

 11. HansDeZwans schreef:

  Proficiat en nu is het wachten op de uitnodiging van de house-warming party.

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s