Musquito food

Geplaatst op: 8 juli 2012 door margogogo in Blogosfeer

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, ………………………………………………………………………………………………………………………. 21.

Welgeteld 21 muggenbeten telt mijn lijf. Eenentwintig. Vanochtend vroeg, rond half 8, zijn ze met z’n allen gelijktijdig beginnen jeuken. Ik heb mezelf al half in coma gekrabt.

Ik weet toevallig ook waar en wanneer die muggenbeten hun ontstaan hebben gevonden. Gisteren bevonden smurf en ik ons namelijk op de blogmeeting ten tuine ZapMoose.

Wie hen weet wonen weet dat hun stekje zich situeert temidden van een nogal heel erg bosrijk  gebied waar _behalve veel welgestelde buren_ ook honderden steekmuggen resideren.

Voor de gelegenheid had ik mijn open sandaaltjes aangetrokken. Had ik beter niet gedaan. Blote voeten in het malse tuingras is een ware hoogdag voor die vampiristische tweevleugeligheid. Niet alleen in de tuin maar ook in het ‘Klein Schietveld’ (*)  waren de muskieten overvloedig aanwezig. Dat bleek toen we met z’n allen een zalige wandeling maakten doorheen dit prachtige natuurgebied.

Ik zal welzeker niet de enige zijn in wiens vel die beestjes hun zuigsnuit hebben gezet, dat lezen we nog wel bij de andere slachtoffers, als zij verslag uitbrengen op hun blog.

Vast staat dat die beestjes vandaag geen honger meer zullen hebben, die hebben gisteren genoeg bloed gezogen om de rest van de week zonder afzien in hongerstaking te kunnen gaan.  (ik lees hier net Wikipedia dat het begot enkel de wijfjes zijn die het ons lappen. Zij zijn het die onze levenssappen nodig hebben voor de ontwikkeling van hun tikkeneitjes. De trutten. Nu kunnen we het niet eens de mannetjes verwijten, pfuh)

Volgende keer hul ik mijn 39 sowieso in hoge caoutchouc botten!

Maar laten we eerlijk zijn, ook al doet mijn gezeur over muggenbeten en jeuk iets anders vermoeden, de blogmeeting was zeer zeker alweer een onverdeeld succes. De sfeer zat bijzonder goed, er werd gebabbeld en gepraat, gezeverd en gelachen. Het gezelschap was heel erg gemoedelijk een aangenaam, zoveel is zeker. En ook de tafel was weer uitermate ruim bedekt met allerlei zelfgemaakt en zelfgekocht lekkers: Turks brood, Frans stokbrood, beleg, quiche, kaasschotel, druiven en noten, pastaschotels, fruitsalade, dozen vol aardbeien, taarten, chocomousse, roomijs, slagroom, chips, … Onze magen werden rijkelijk gevuld, ons verteringsstelsel draaide overuren. En dorst werd er ook al niet geleden, dat werd vlotjes bestreden met allerhande frisdranken, fruitsappen, waters, sangria, wijnen, Rodenbach, Jupiler, Leffe,…

Ondanks de regen, die maar niet wilde ophouden, bleef de ambiance ongemeen goed. De kinderen hadden het er ook enorm naar hun zin. En de mannen, die zorgden voor het hoogtepunt van de avond wanneer ze erin slaagden om met nat hout toch een heus kampvuur te maken.

Eén en al gezelligheid en nu we weer nieuwe medebloggers hebben leren kennen kunnen we alleen maar besluiten: ’t was niet alleen voor de muggen maar ook voor ons een hoogdag.

Bedankt ZapMoose voor jullie gastvrijheid!

En nu ga ik nog een beetje krabben, al je’t niet erg vindt.

 

 

(*) Het Klein Schietveld ligt op de grens van Kapellen, Brasschaat en Kalmthout en vormt, samen met het gebied Grote Heide en Het Groot Schietveld één van de grootste en indrukwekkendste aaneengesloten heide- en vennengebieden van Vlaanderen. Een beperkt gedeelte van dit prachtige domein is opengesteld en vrij toegankelijk voor het publiek. Er loopt ook een GR-route doorheen.

Advertentie
reacties
 1. Stef den Flater schreef:

  Of heb ik heel veel geluk gehad of die muggen zijn allemaal bij jouw geweest maar ik heb slechts 1 muggebeet. Ondanks mijn redelijk spectaculaire val (ik moet toch altijd wel een keer opvallen in de negatieve zin), heb ik geen echte mankementen.
  Ja, het was weer een leuke en zeer geslaagde blogmeeting.
  Btw: waren mijn pralines niet goed misschien? :razz:

  • Margogogo schreef:

   @ Stef den Flater
   Nochtans zou je denken dat vrouwelijke beestjes liever op…euh bij de mannen zouden gaan zitten. Some guys have all the luck, zeker…
   Ah, waren dat jouw pralines? Tuurlijk waren ze wreed lekker, ik had van elke soort best wel eentje willen proeven. Maar ik wist dat er nog heel veel ander lekkers zou volgen, daarom heb ik maar wijselijk bij 2 pralines gehouden.
   Gelukkig heb je niets gebroken bij je val, want die klonk anders best wel vreselijk hard.

   • Stef den Flater schreef:

    Ik heb niet zo veel stil gezeten – dat heeft misschien geholpen? Geen idee hoe het komt dat ik zo weinig gestoken ben want meestal komen die dieren rap naar mij.
    Iemand van mijn gewicht valt nogal rap met veel lawaai hé. Veel geluk gehad dat ik niets gebroken heb en enkel wat schramme spieren er aan over hou.

 2. Margogogo schreef:

  @ P-nuts
  Waar een blogmeeting toch allemaal toe leiden kan. Een nieuwe blogger, begot!

 3. micheleeuw schreef:

  Lieverd, altijd leuk om je terug te zien ! Ja, het was zeer gezellig, hé.
  Ik heb maar 1 of 2 beten maar ik had al 3 joekels van voor ik vertrok. Misschien van een concurerend dier en dat ze daarom niet bij mij gekomen zijn ? Krab maar lustig verder.

 4. sterre schreef:

  hier vallen de aantallen mee, maar de jeuk (en ondertussen pijn) is hemeltergend. Maar we hadden het voor geen geld ter wereld willen missen.
  En ik dacht nog te vragen hoe dat zat met P-nuts, maar het is blijkbaar al een feit?

  • Margogogo schreef:

   @ sterre
   Ik ben intussen bij de dokter gelopen: de jeuk was onhoudbaar en mijn voeten zijn beginnen opzwellen… (zie foto’s van mijn mooi onderstel in volgend logje)

   En ja, smurf is meteen aan het bloggen geslagen. Voor de tweede keer. Hij is er nog al eens vol enthousiasme aan begonnen en is er met evenveel enthousiasme mee opgehouden. Benieuwd hoelang het nu zal duren…

 5. bentenge schreef:

  Ik haat muggen. En dit niet moppersmurf gewijs. Echt. Vanwege hun leggen wij geen tuinvijver aan.
  Blij dat het blogevent een succes was !

 6. […] goed gezelschap was als zij voor mij. Andere (en meer uitgebreide) verslagen zijn te lezen hier en hier. Dit bericht werd geplaatst in Bloggen, foto door Stef den Flater . Bookmark de permalink […]

 7. Eilish schreef:

  Nu zou ik willen zeggen dat die muggen me overgeslagen hebben, maar begin ik toch net te krabben in mijn hals zeker. Na bijgeleerd te hebben over wie de stekers zijn, kan ik zeggen : “ik ben echt niet voor de vrouwen !” :-)

 8. Joke schreef:

  Het was inderdaad een hoogdag, gelukkig niet alleen voor de zespotigen.

  Bij mij hebben de muggen enkel van mijn poezelige voetjes genoten. Teva-sandalen blijken dus ook nadelen te hebben. Voor de rest heeft niemand hier jouw record verbroken, al scheelt het niet veel. Mijn man had ’s anderendaags wel een schijf met een omtrek van 2 cm op zijn voorhoofd. Straffe beesten daar in Antwerpen. Maar gelukkig ook straffe organisators van blogmeetings.

  • Margogogo schreef:

   @ Joke
   Bij mij zijn er ook grote bij die zijn beginnen zwellen… niet te doen. Schijven zoals je man heb ik niet, maar dikke bulten en vooral heel erg veel verschrikkelijke jeuk.
   En toch was’t een superleuke blogmeeting!

 9. March schreef:

  Ik had 0 muggenbeten. Ik veronderstel dat het flesje deet in mijn auto het verschil gemaakt heeft. :-)
  Fijn om iedereen eens ontmoet te hebben verder. Ik mocht trouwens zondag nog eens terug om mijn (niet-gebruikt) fototoestel op te halen. Gelukkig woonde ik iets dichter dan de gemiddelde bezoeker. Joke & co zaten ook nog op de afterparty. Met de ton chips begot. :-)

  • Margogogo schreef:

   @ March
   Nul muggenbeten…tsss, ’t is allemaal niet eerlijk verdeeld :-)
   Volgende keer toch ook maar eens denken om deet of een ander insectenafwerend iets te gebruiken…

 10. zapnimf schreef:

  Haaaai,

  Ik ben pas nu uitgecrashed. (maandag 12.00u)

  Azoooo gezellig seg. Mondvoer, megavuur en muggen (en Margo), wat wil een mens nog meer?
  Oja, er stonden twee rollers of verstuivers deet op tafel voor de wandeling, mijn beste. Dus hier valt de schade ook nog mee.
  Al moet ik toegeven dat die rotbeesten dit jaar wel erg agressief zijn. Geduldig wachten we tot de zon ze komt verpulverbranden. Duh.

  Ik wil alleman merci zeggen. ’t Was wreed wijs alweer.

  • Margogogo schreef:

   @ zapnimf
   Ik heb die rollers en die verstuivers pas na de wandeling zien staan, maar toen was het kwaad al geschied waarschijnlijk.
   Hopelijk sterven die rotbeesten uit (the sooner the better) … ik verheug mij op de dag dat ze met z’n allen een vreselijke dood sterven, met heel erg veel pijn en jeuk en een zware allergie.

   Gij en Moose vooral merci voor al het werk dat ge weer hebt verzet om het ons allemaal zo comfortabel en gezellig te maken.

 11. […] staak uw wild geraas!…Zap, Moose en De Dra… op Makkers, staak uw wild geraas!…Musquito food … op Makkers, staak uw wild geraas!…margogogo op Makkers, staak uw wild geraas!…Joke op […]

 12. Stef den Flater schreef:

  Gisteren geen last van muggenbeten en vandaag sta ik er vol van. Raar. Het lijken wel muggenbeten met vertraging tenzij ik die niet in Kapellen heb gekregen maar in mijn eigen bed.
  Btw: kan je me eens zeggen hoeveel foto’s je van mij gekregen hebt? Blijkbaar deed Telenet een beetje moeilijk want ik heb een paar keer een bericht gekregen dat niet alles is door gestuurd naar je.

  • Margogogo schreef:

   @ stef
   (ik heb 12 foto’s doorgekregen, en ’t zijn hele knappe sfeerbeelden!)

   Zo raar is het niet hoor, dat je de jeuk pas de dag nadien of zelfs nog later opkomt. Hoe dat precies ineenzit weet ik niet, maar ’t schijnt niet abnormaal te zijn.

 13. moose schreef:

  Goed gezien van ons. Een zootje ongeregeld uitnodigen om de muggen te voeden vooraleer het warm wordt. Als wij dan echt buiten komen volgende week of zo is de helft de pijp uit door indigestie. Ha!

 14. Marjelle schreef:

  Ja, ze hadden hun zuigsnuitjes ook lekker (voor hen dan) in mijn vel geduwd, ik kwam gisteravond al krabbend binnen en stond idem dito op. Volgende keer smeer ik mij van top tot teen in met antimuggenstick of ik trek een muskietennet aan. ;)

  • margogogo schreef:

   @ Marjelle
   Volgende keer trek ik mij een lange onderbroek, hoge dikke kousen, rubberlaarzen én een dubbelgevoerd muskietennet aan! :-)
   Blij je ontmoet te hebben, Marjelle. Wel jammer dat je zo vroeg de trein terug naar Nederland moest halen, ik had je graag nog beter leren kennen. Volgende keer reserveer je logies ten huize zapmoose, ok?

   • Marjelle schreef:

    Dat dubbelgevoerde muskietennet lijkt me wel wat! ;) Ah, wie weet volgende keer toch blijven slapen, en dan beter opletten wie, hoe, heet.
    Want tegen mensen praten (virtueel dan) waarvan je geen flauw idee hebt zoals nu bij welk gezicht en gesprek ze horen is een beetje vreemd toch wel. ;)

 15. Marjelle schreef:

  Edit: het lijkt zo kort geleden maar ik bedoel natuurlijk eergisteren. ;)

 16. zeezicht schreef:

  amaai! alleen maar van hier die reacties te lezen, begin ik al overal jeuk te krijgen…
  dat is dan het enige wat ik met plezier gemist heb: die jeukbulten;
  maar ik wéét dat het voor de rest plezant geweest is! :-)

  • margogogo schreef:

   @ zeezicht
   Awel, Zeezichtje? Waar was jij? Ik had gedacht dat je er ook bij zou zijn, we hebben je gemist hoor. Had je lekker op z’n Limburgs kunnen kletsen met Joke en familie. Volgende keer ben je er bij, beloofd?

 17. […] linkskes naar andere bloeddorstige  invalshoeken: Eilish, Gudrun, Margo, Marjelle,  Micheleeuw, Pharailde en Stef.  Nog in blijde verwachting van bloedstollende […]

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s