Denderend

Geplaatst op: 6 juni 2012 door margogogo in Life, Mother Nature, Vakantie

“Awel, dat is nog eens iets om over te bloggen, se”, zei mijn lief zaterdagavond.

In de namiddag bevonden we ons nog ter hoogte van Anderlecht, meer bepaald in den Decathlon.  We gaan daar al eens graag rondneuzen tussen de tenten en kampeer- en wandelspullen en al. Een paar weken geleden nog kochten we in diezelfde Decathlon een nieuwe mountainbike voor smurf. Die hadden we hem immers vorige zomer beloofd, nadat zijn vorige splinternieuwe bergtweewieler, zoals u nog weet of reeds vergeten bent, in volle vaart van de fietsendrager was getuimeld.

Enfin, we stonden zaterdag dus in de Decathlon in Anderlecht omdat mijn lief al eens een puik idee in zijn kop steekt.

“Ik denk dat ik mij ne kajak ga aanschaffen”, liet hij zich vorige week ontvallen. Hij was nogal enthousiast toen hij het erover had, hij zag dat volledig zitten om in rivieren en kanalen en in de zee rond te peddelen.  “Wa peisde, schatjn, ziede gij dat ook een beetje zitten? Zoude gij dan mee gaan kajakken?” had hij nog langs zijn neus weg gepolst.

Doorgaans lijdt mijn lief aan een milde vorm van uitstelgedrag, dus ik dacht dat zijn kajak-idee wel naar een ander jaar zou verschoven worden, doch deze keer stonden we dus werkelijk dezelfde week nog in den Decathlon (zou ik geen percentje krijgen van den Decathlon voor zo veel reklam, feitelijk?), aan de rayon van de kajaks.

De keuze viel op een Sevylor Sirocco-Pro; een opblaasbaar exemplaar van zeer degelijke kwaliteit. 

Geladen met een doos vol kajak, een pomp, 2 sets roeispanen en 2 zwemvesten , reden we regelrecht naar de Gavers in Geraardsbergen. Aan een klein havendokje langs de Dender parkeerden we de auto, pakten de kajak uit, pompten de nodige lucht erin en lieten hem zachtjes te water.

Man man man, was mij dat een zaligheid!

Wandelaars en fietsers wuifden ons toe vanop het jaagpad, terwijl mijn lief en ik, in de kajak, tussen het groen, met het zonnetje op onze bol, helemaal alleen, door het kabbelende water van de Dender gleden.

Advertentie
reacties
 1. smiley schreef:

  waarom heb ik het gevoel dat dit verhaal nog niet af is?

 2. Anoniem schreef:

  schitterend idee!!!! Van die kajak gaan jullie nog veel plezier hebben!

  • margogogo schreef:

   @ Anoniem
   Ik denk ook wel dat we er nog veel fun mee en aan gaan beleven. Vooral als onze jongens zullen beginnen zeuren dat zij willen peddelen… 1 kajak, 2 zitplaatsen, 4 mensen…als dat maar goed komt :-)

 3. micheleeuw schreef:

  Wat een idee ! Ja, dat wordt nog lachen, gieren, brullen !
  Wij zijn al 1 keer de Lesse afgevaren en het was ook van dat. :-D

  • margogogo schreef:

   @ micheleeuw
   De Lesse afvaren is ook altijd ferm, maar dan wel als er genoeg water en stroming op zit. Zeker weten dat we met ‘onze’ kajak nog leuke vaarsels zullen ondernemen!

 4. zapnimf schreef:

  Straks word je nog sportief, Margo! Hou jezelf een beetje in het oog hè?

  • margogogo schreef:

   @ zapnimf
   Ik bén al sportief, uwe zappigheid. Ge ziet het misschien niet direct aan mijn lijf en leden (ik doe niet aan athletische lijfbouw) maar ik doe heel soms wel eens iets anders dan met mijn raap voor de lichtkast hangen en mijn kas volfretten :-) ’t Is bijkanst niet te geloven hé?

 5. bentenge schreef:

  Wat een fantastisch idee toch.

 6. Menck schreef:

  Is zo’n opblaasbare kajak ook een beetje bestand tegen het schuren over stenen? Want zulks kan al eens voorvallen bij een afvaart, vaneigens.
  In ieder geval: toffe aankoop! Speciaal voor jou een nummer dat je, je zo wat kennende, enorm zal waarderen. * grijns *

 7. HansDeZwans schreef:

  O, mogen wij van die dingen hier posten, dat wist ik niet. Wacht, laat mij eerst het internet eens afschuimen om iets gepast te vinden, whoehaha. (=komt overeen met een schaterlach)

 8. Veerle B schreef:

  Oh wat leuk en hoe romantisch! Maar eigenlijk zou je lief dan moeten peddelen, terwijl jij vanonder een parasolleke met lieflijke stem een boek voorleest en hij je intussen met smachtende blik aankijkt. Hmmm, ‘k peis dat ik teveel britse kostuumdrama’s zie. Either way, ik zie het helemaal zitten!

  • margogogo schreef:

   @ Veerle B
   Mijn lief heeft wel degelijk gepeddeld terwijl ik gewoon lag te relaxen dus zo heel ver van de morantische realiteit zijt ge niet. Een parasolleke, een boek, een lieflijke stem en een smachtende blik neem ik volgende keer mee!

 9. Storm schreef:

  Super! Nog nog zomerweer! Ik weet dat inhammetje zijn. Wij hebben daar nog gewoond. Ooit! Vroeger als in heel lang geleden al!

 10. veerle schreef:

  En na de Gavers de Lesse, of de Ardeche, of de Amazone?

 11. zapnimf schreef:

  Zeg, ik wacht nog altijd op dat vervolg.

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s