11. De korte pijn

Geplaatst op: 29 september 2011 door margogogo in 30 dagen challenge

Rare vraagstelling, deze. ‘Wie heeft jou het laatst pijn gedaan’.

Nog raarderderder is dat ik ineens moest denken aan dat liedje van Will Tura John Terra: “Iemand heeft je pijijijn gedaaan, heel diep in je hart”…lalalala… Kent ge’t?  Ik ook niet. Het verbaast me dan ook dat dat zo plotsklaps in me opkwam.

Enfin.

Beste mensen, ik ga voor de allerlaatste keer nog eens heel diep graven in mijne Memorie Der Vergeten Toestanden. Dit zijn de allerlaatste woorden die ik hier nog aan vuilmaak. Hierna gaat dit potje onverbiddelijk dicht. Zullen we dat afspreken?

We leerden elkaar kennen in een voor mij emotioneel zware periode. Mijn scheiding zinderde nog na en mijn ma was pas van de ene dag op de andere aan een hersenbloeding overleden.  Hij was een vriend bij wie ik terecht kon met mijn verdriet, ik was hem dankbaar om de steun en troost die hij me bood.  Ik had geen gevoelens voor hem, of toch niet in de romantische betekenis van het woord. Hij wel.

Onze band bleef maandenlang platonisch, tot ik de aandacht die ik kreeg begon te verwarren met verliefdheid. Dit dreef me tot de gedachte dat onze band misschien wel sterk genoeg zou kunnen worden om een relatie op te bouwen.

Een kleine inschattingsfout van mijnentwege, met zware en nare gevolgen.

De gevoelens die nodig zijn voor een liefdesrelatie kwamen er niet van mijn kant. Bezitterigheid, emotionele manipulatie en agressie werden dientengevolge zijn deel. Het werd een destructieve boel, die na 3 jaar ten volle escaleerde en uiteindelijk pas kon beëindigd worden door tussenkomst van de politie, uw vriend.

Verdere details zal ik u besparen. U zal wel kunnen aannemen dat het op z’n zachtst gezegd geen fraaie ervaring was, en toch heb ik er uiteindelijk enorm veel uit geleerd. Vooral inzichten als ‘wat ik niet wil’ en ‘hoe het niet moet’.

Die persoon is intussen al vele jaren uit beeld verdwenen; uit het oog, uit het hart en compleet uit mijn leven. Ik wil deze episode dan ook met graagte voor eens en voor altijd afsluiten met de allesomvattende woorden: end of story.

Advertenties
reacties
 1. smiley schreef:

  Maar positief bekeken: als dat de laatste persoon is die jou heeft pijn gedaan, dan heb je het al een aantal jaren héél goed! ;-)

 2. Christel schreef:

  Da lieke zit dus nu in mijn hoofd he Margogogo.. Merci Chèrie! :-)

 3. HansDeZwans schreef:

  Ik wist niet dat jij naar rimpelrock ging.

 4. Menck schreef:

  ‘Love hurts’ van Nazareth, iemand? Enfin, niet altijd, vaneigens.

 5. elke schreef:

  Ik ken het liedje niet en wil dat graag zo houden als ’t goed is.
  En voor de rest: groot gelijk! End of the story is net wat hij verdient!

 6. zapnimf schreef:

  De politie was op dat ogenblik precies ook uw vriend.

 7. micheleeuw schreef:

  Een mens moet (enfin, ‘moet’ niet, maar je begrijp wel) eens zoiets meemaken om te zien hoe het ook kan zijn en hoe gelukkig je nadien bent dat je er vanaf bent geraakt. Niet meer aan denken en genieten van je geluk nu !

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s