5. Mijn lievelingsvak en waarom

Geplaatst op: 20 september 2011 door margogogo in 30 dagen challenge

Je kan nooit raden welke richtingen ik allemaal gevolgd heb in mijn schooltijd.

Gezien ik al jaren in de boekhouding werkzaam ben zou je denken dat ik een wiskundeknobbel ben en dus wel ergens in die richting gestudeerd zal hebben. Nee dus. Zoek het vooral niet daar.

Snit & Naad, Verkoop & Etaleren, Publiciteit & Grafiek en Bureautica. Dat zijn de 4 richtingen die ik heb gevolgd, in die volgorde.    Het mag geen verrassing zijn als ik u zeg dat ik totaal niet wist welke richting ik uit wou op professioneel gebied. Ik deed dus maar een beetje vanalles.

Ik leerde niet graag, ik was daar niet goed in, kon mij niet lang genoeg concentreren om cursussen te blokken. Dus zocht ik naar de meest creatieve richtingen, met zoveel mogelijk praktijk.

Pas op, ik behaalde ieder jaar mijn A-attest, heb nooit moeten dubbelen, dus een foertzegger of een luie trien of domme gans was ik nu ook weer niet bepaald. Aan inzet en goesting heeft het mij nooit ontbroken, ik zag het alleen niet zitten om mijn tijd en energie te steken in het opstapelen van kennis over dingen die ik later misschien nooit meer zou nodig hebben. Ik ging er toen al vanuit dat het echte leven me wel alles zou leren. En zo geschiedde.

Ge moogt er van denken wat ge wilt, maar ik ben wreed content dat ik die creatieve richtingen heb gevolgd indertijd, want daardoor ben ik nu wel een tamelijk handige Harriëtte, al zeg ik het zelf. Ik trek altijd en overal mijne plan en kan over de meest uiteenlopende zaken een beetje meepraten. Ok ja, ik blink nergens in uit maar dat hoeft voor mij ook niet. Ik moet niet zonodig heel goed in iets zijn, laat staan beter dan een ander. Voor mij primeert gezond boerenverstand boven een met theorieën en boekenblokleerstof volgepropt brein.

Maar we wijken af. Ik moet iets zeggen over mijn lievelingsvak.

Een lievelingsvak. Oei. Hm. Ik heb geen lievelingsvak. Er waren zoveel vakken die ik graag deed, van plastisch tekenen, etalages bedenken en creëren, met de naaimachine en de overlock vanalles ineenprutsen tot Nederlands en Engels. Ik vond dat allemaal boeiend en plezant. In Nederlands en Engels ben ik zelfs altijd 1 van de betere van de klas geweest. Aha! Dat was wellicht omdat ik voor die vakken weinig of niets moest doen, dat ging als vanzelf. Talent, zekerst? Hehe.

En toen deed Personal Computer zijn intrede en heb ik me daar meteen op gestort. Dat was volledig mijn ding, dát was het waarin ik me wilde bekwamen, dat was dé richting die ik uit wou op professioneel gebied. Dus volgde ik met een ongeziene leergierigheid een stoomcursus Bureautica. En slaagde met verve. Daarna zocht en vond ik administratief werk, deed dat een jaar of 10,  veranderde van firma en klom door tot waar ik nu al 12 jaar gebeiteld zit: op een functie met alle dagen administratie, alle dagen computerwerk en alle dagen fun. Yeah!

Advertenties
reacties
 1. zapnimf schreef:

  Snit en naad? Ik heb zelfs nooit een zelfgemaakt sjaaltje van u gekregen bijgod.

  • Margogogo schreef:

   @ zapnimf
   ik was 12 toen ik snaat en nid volgde (1ste oriëntatiejaar) maar een sjaaltje zou ik wel nog kunnen ineenflansen voor je. Als ik er nu aan begin is het misschien af tegen je 50ste verjaardag. Blijven verjaren, Zap!

 2. bentenge schreef:

  Prachtig toch hoe een “kronkelpad” (uitgesproken met respect voor de gemaakte keuzes) tot de job van je leven aanleiding gaf.

 3. Christel schreef:

  Ik wil wel eens bloezekes of kleedjes van uw hand voor in mijn kleerkast zunne :-)

  Boekhouden is bij ons voor mijn H.T.B, die is ook zot van cijfers…. :-)

 4. micheleeuw schreef:

  Je bent goed terecht gekomen en dat is het voornaamste, hé. ;-)

 5. HansDeZwans schreef:

  En ook nog bij mijn lievelingsmerk, of vergis ik mij?

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s