1. Bekijk je daghoroscoop en zeg hoe accuraat die is

Geplaatst op: 18 september 2011 door margogogo in 30 dagen challenge

Heb jij ook zo’n hekel aan van die 30-dagen challenge blogperiodes? Heb jij dat ook dat je het op de duur niet meer kan opbrengen om die blogs elke dag weer te gaan lezen, omdat het zo verdomd saai is allemaal? 30 dagen over hetzelfde lullen, dat is toch voor en inspiratieloze mensen? Wat is daar nu spontaan aan als je 30 opgelegde onderwerpen in je schoot geworpen krijgt waarover je elke dag mag schrijven? Zo’n challenge, dat is voor luie bloggers die te tam zijn om zelf hun onderwerp te verzinnen waarover ze typend loos kunnen gaan.

Ik deed ooit mee aan zo’n ding, en heb me na die 30 dagen gezworen dat dat nooit meer zou gebeuren. Tenzij het interessant zou zijn. Bestaat dat wel, een interessante challenge die dertig dagen duurt? En wanneer valt iets onder de noemer “interessant” ?

Wel, ik denk dat ik er eentje gevonden heb. Aangereikt gekregen heb. Via via tegengekomen ben. Het betreft een reeks van 30 onderwerpen waarover ieder blogger wel eens schrijft of zou kunnen schrijven, zo losjes uit de pols. Deze is niet zo saai, vind ik. Wel nog steeds uiterst handig voor een luie inspiratieloze treze zoals ik en misschien uiterst boring voor lezers die per definitie een chronische allergie ontwikkeld hebben voor voorgekauwde blogtitels.

Wie het lijstje met de onderwerpen wil kennen op voorhand moet dat dan maar ergens opsnorren op een andere blog want het is zondag en ik ben te lui om je dat voor te kauwen.

Dag 1 begint met: zie de titel.

Ik haalde de mijne zonet ergens op het internet:

Algemeen: Ongeduld kan vandaag bepaalde zaken danig in de war sturen. Probeer uw zaken goed te plannen zodat u een beter overzicht krijgt.

Liefde: Op dit ogenblik in uw leven wilt u maar op één vraag een antwoord hebben. Maar de sterren geven u de raad om te wachten.

Werk: Misschien moet u professioneel de voorkeur geven aan een combinatie van activiteiten. Zeker als u geen keuze kunt maken.

Gezondheid: Laat u niet leiden door misplaatste schoonheidsidealen die zonder twijfel uw gezondheid in gevaar zullen brengen

Het zou geen verrassing mogen zijn als ik u zeg dat ik aan dit soort dingen 0,00% waarde of geloof hecht. Maar kom, ik zal het nuanceren hoe accuraat ik hem vind:

Algemeen: ik ben niet ongeduldig vandaag, ’t is zondag en ik ben helemaal zen en lekker lui.

In de liefde zit ik met geen enkele vraag, het is mij allemaal duidelijk. Ik zit dus ook niet op een antwoord te wachten.

Werk: een combinatie van activiteiten? Geen idee waar ik die keuze in zou moeten zoeken op een boekhoudkantoor.

Mijn gezondheid is ok, ik leef toch nog. Schoonheidsidealen heb ik niet, behalve dat ik wat kilootjes minder zou willen wegen maar is dat een echt schoonheidsideaal? Neen, dat is het niet.

Ziezo, dat was het voor vandaag. Alle begin is makkelijk.

Advertenties
reacties
 1. zapnimf schreef:

  Dat is ooit wel eens anders geweest hè? Dat je geen enkele vraag over de liefde had. Hoe rap de zaken kunnen veranderen.

 2. stefdenflater schreef:

  Ik ga niet rap meer mee doen aan dit soort challenges. Been there, done that, didn’t really liked it.
  Horoscopen: zever in zakjes. Meer is dat niet.

 3. HansDeZwans schreef:

  Wij zeggen zever in pakjes.

 4. elke schreef:

  Allé zeg, de mijne klopte. :-D

 5. smiley schreef:

  Voor mij moeten die challenges ook niet op die 30 dagen ingevuld worden… Ik dacht van de mijne over heel de zomer te spreiden, maar nu is het al oktober en ik heb er nog maar 5 gedaan. Wat natuurlijk niet erg is, want ik had ondertussen andere dingen te bloggen ;-)

  • Margogogo schreef:

   ach, doe maar op uw gemak, er zit niemand achter u aan. Hoe we zo’n challenge aanpakken is uiteindelijk onze eigen keuze, ik denk niet dat iemand het ons kwalijk neemt als we te snel of te traag gaan

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s