’t is een hobby gelijk een ander

Geplaatst op: 14 juni 2011 door margogogo in Life, Losse flodders

OMG, is me dat hier ineens allemaal snel gegaan! Van een vriend horen zeggen dat een andere vriend zijn moto verkoopt omdat hij zich een zwaardere type heeft aangeschaft, met die vriend gebeld en afgesproken, moto gaan bekijken, hem goedgekeurd, deal gesloten, contract opgesteld en getekend, geld gestort, verzekering gesloten, ‘plakken’ aangevraagd, nummerplaat ontvangen, moto afgehaald en een eerste toerke gedaan.

Dat was vorig weekend.

Zei ik al dat mijn lief zich dezelfde moto heeft aangeschaft? Hij rijdt al langer met een moto, een Deauville, maar was meteen verkocht toen hij ‘mijn’ naked bike zag. Het zou toch wel ferm zijn mochten we allebei met zo’n vinnige moto rijden…

Een week later reed hij al rond met zijn nieuwe aanwinst, terwijl ik nog vanalles moest regelen om legaal de straat op te mogen.   Best raar dat ik nu vind dat alles snel is gegaan terwijl ik dat wachten tot ik hem werkelijk onder mijn gat kon schuiven toch heel erg lang vond duren.

Maar het is zover: at last. Mijn 2 dromen staan netjes naast elkaar op de oprit. Denk ervan wat je wilt, maar mij doet dat iets. Echt waar.

Ik heb altijd van snelheid gehouden, eigenlijk. Dat valt nochtans totaal niet te rijmen met het tempo waarin ik mijn leven leef. Vergeleken met al die druk-druk-druk-mensen tegenwoordig ben ik een slak in slow motion. Haast en spoed vind ik niet goed, wat dat betreft. Maar daar tegenover staat dan mijn beheerste drang naar snelheid. Die dient waarschijnlijk om  om mijn trage levensstijl een beetje te compenseren.

Een tochtje met een luchtballon zegt me niets, geef mij maar een tochtje in een helicopter. Zeilen zegt me niets, geef mij maar een jetski of speedboot om door het water te scheuren. Een rondje op de carroussel zegt me niets, geef mij maar de hoogste wildste snelste rollercoaster die een paar keer deftig overkop gaat. Wandelen en fietsen is eens leuk, maar geef mij toch maar de auto en liever nog de moto om me te verplaatsen, dat gaat toch net dat ietsje vlotter.

“Een mens is niet oud totdat spijt de plaats in neemt van zijn/haar dromen.”

 

 

reacties
 1. zeezicht schreef:

  leuk, wanneer je je dromen kan waarmaken!

 2. Nachtbraker schreef:

  En vooral: je bent nooit te oud om aan een nieuwe hobby te beginnen!

 3. HansDeZwans schreef:

  Ik ga dit weekend ook kijken voor een moto, maar meer een touring model. Als ik zo snel ga kopen als jullie, daar twijfel ik nog aan.

 4. Margogogo schreef:

  @ zeezicht
  als de kans ons gegund is moeten we dat allemaal doen, vind ik. Right?

  @ Nachtbraker
  Voila, de nagel op de kop!

  @ HansDeZwans
  bij mij ging het zo snel omdat ik weet van waar de moto komt, het was gewoon puur geluk. Bij mijn lief was het ook puur geluk, eigenlijk, gewoon wat snuffelen op internet en hij had meteen beet, dicht in de buurt dan nog.
  Bon chance bij je zoektocht! Laat vooral weten wat je je gekocht hebt, ok?

 5. Margogogo schreef:

  @HansDeZwans : Mocht een Honda Deauville je aanspreken, laat dan maar iets weten!

 6. Margogogo schreef:

  Oeps … het vorige bericht (Deauville) is niet van Margo, maar van het lief van Margo. Margo is natuurlijk vergeten uitloggen op zijn PC …

  Toeme toch!

 7. HansDeZwans schreef:

  Tis een honda transalp 700 geworden. 2 maanden oud met maar 3000km. We kunnen misschien eens een tourke doen?

 8. Margogogo schreef:

  @ HansDeZwans
  (
  zie mijn reactie op uwen blog)

 9. zapnimf schreef:

  Brrrr. Pastmaaropgijmetaluwboetes.

  Gij weet dat een dokter een motorrijder een donor noemt?
  Toch proficiatkes hoor.

  (Komen jullie met de moto, binnenkort?)

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s