De Grote Voornemensshow 2011 in progress

Geplaatst op: 1 januari 2011 door margogogo in De Goede Voorsnemensshow 2011

In navolging van zijn intitiatief:

 

1. Move your ass

Al een jaar of 2 heb ik me voorgenomen om dit kartonnen appartement te verlaten ontvluchten en elders mijn intrek te nemen. Ergens waar de buren noch een coiffeur noch luidruchtige marginalen zijn. Na het bezichtigen van een paar opties besloot ik toch maar voor het gemak te kiezen en te blijven waar ik was.

Op dit moment, echter, heeft het voornemen om hier weg te gaan concrete vormen aangenomen en staat het contractueel vast dat ik op 1 februari 2011 verhuis. Onder het motto ‘zeg nooit nooit’ zou het alsnog kunnen dat er iets tussenkomt, vandaar dat ik dit toch als voornemen formuleer. Gezien ik geen onvoorziene omstandigheden verwacht denk ik u eind december 2011 als bewijs enkele foto’s van mijn nieuwe woonst te kunnen tonen.

 

2. Tekenen & schilderen

Mijn laatste echte grote tekening die ik maakte dateert van 1987. Als afgestudeerde in de kunstrichting Publiciteit/Grafiek heb ik nadien alle goesting om kunstig te doen verloren.

Mijn voornemen voor 2011 is dat ik de draad terug opneem en minstens 1 grote tekening maak, ze inkader en ergens in huis omhoog hang.

 

3. Freedom of speed

Ik neem me voor om dit jaar het aantal boetes voor overdreven snelheid in te perken.

Al 24 jaar rijd ik op mijn gevoel (geheel accidentvrij effenaf!) doch voortaan zal ik constant naar mijn snelheidsmeter kijken in plaats van op de weg, teneinde de voor mij redelijk onhaalbare snelheidsbeperkingen te respecteren. Als daar maar geen accidenten van komen!

 

4. Time Management

Heel dikwijls kom ik altijd en overal te laat. Dat is niet uit tijdsgebrek of zo, want ik heb tijd met hopen. Het is doodgewoon een kwestie van te laat in gang te schieten en zodoende te laat te vertrekken. Time Management is een gave, wat ik je brom.

Op het werk, bij mijn lief, op feestjes of een avondje uit, een afspraak bij de osteopaat, noem m aar op; Margogogo maakt doorgaans haar entree pas 5 tot 15 minuten na het afgesproken uur. Een dik half uur te laat is de laatste tijd zelfs ook al geen uitzondering meer, moet ik bekennen. Het komende jaar ga ik mij eens goed concentreren en mijn best doen om op het afgesproken uur te arriveren.

En nu moet ik mij haasten want ik wordt bij mijne pa verwacht. (moet er over 4 minuten zijn en ’t is 20 minten rijden…nie goe bezig, aaaarrrrggghhh!)

 

5. Per strekkende kilo

Wie mij 5 jaar geleden kende en me nu nog kent weet dat er, door omstandigheden, tussen toen en nu een aanzienlijk gewichtsverschil zit. Nu ben ik nooit een ranke slanke deerne geweest -mij heb je nooit door een rietje kunnen trekken en dat hoeft ook helemaal niet- maar trop is erover en het wordt tijd om gedane zaken een keer te laten nemen.

Dit voornemen wordt de moeilijkste en tevens dé belangrijkste in 2011. Mijn streefdoelgewicht is gezet, nu is het aan mij om dit doel te bereiken.

U supportert toch voor me, hoop ik?

reacties
 1. Dulcera schreef:

  Vruchteloos heb ik gezocht naar “stoppen met roken” … ;-)
  Voor de rest hele goeie voornemens allemaal, met die kilostrijd wil ik zelfs ook meedoen … het lief vindt die “love-handles” nét iets té praktisch naar mijn zin ;-)

 2. elke schreef:

  Ik supporter mij nu al te pletter! En voornemen 2 is ook wel een uitdaging die ik aan wil gaan. Volgend jaar misschien dan…
  Ik vrees wel dat je 3 en 4 toch aan elkaar gaat moeten hangen, want anders komt het nooit goed ;-)

 3. elise schreef:

  Leuke blog! Veel succes met het volhouden van de voornemens!

 4. Branwen schreef:

  Succes, ik weet zeker dat het je allemaal gaat lukken.

 5. Veke B schreef:

  Oh! Hoeveel moet er af? ‘k Ga mee doen met u vanaf februari. ’t Is bij mij wel makkelijk, zal toch zo’n 10 kilo op één dag verliezen (hoop ik ten zéérste).

  Wat uw tekenen betreft hé: ge kunt dat een beetje motiveren door bijv. bij elke verjaardagscadeau in de familie of bij vrienden ook een tekening mee af te geven. Das echt leuk als dat van vrienden komt en als ’t op iets trekt natuurlijk ;-p

  Van mij krijgt ge in elk geval een tekening, op ’t geboortekaartje :-)

 6. Margogogo schreef:

  @ Dulcera
  Mja meis, ik weet hoe jij over rokers denkt, ik las je niet mis te verstane schrijfsel daarover op je blog. ’t Is spijtig dat men rokers tegenwoordig aanziet als halve marginalen of buitenaardse wezens. Het zij zo.

  @ Elke
  Blijven supporteren, Elke, niet opgeven!!

  @ elise
  Dank u.

  @ Veke B
  Hoeveel eraf moet? Euhm, laten we beginnen met ne kilo of 10.
  Een kind op de wereld zetten telt niet, hé Veke, zo ben ik 12 jaar geleden ook op 1 dag 12 kilo verloren, zenne :-)
  We zullen elkaar motiveren na de geboorte van Mira’s spelebroertje!

 7. […] jaar had ik wel een paar voornemens gepland. Benieuwd wat daar van in huis gekomen […]

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s