Dag 3 – Mijn ouders

Geplaatst op: 3 december 2010 door margogogo in 30 dagen challenge

Zoals het nog al eens voorkomt, spruit ook ik voort uit 1 moeder en 1 vader.

Mijn ma, Eliane:

is in 1944 geboren in Braunchweig en werd ter adoptie afgestaan door haar biologische moeder, ene echte Francaise uit het echte Parijs. Haar vader is onbekend. Bij uitbreiding is _helaas_ alles en iedereen omtrent haar roots onbekend.

Pas op 5–jarige leeftijd werd ze naar België overgebracht alwaar ze werd geadopteerd door een koppel uit Haaltert.

Wat haar voor haar adoptie is overkomen of hoe en waar ze heeft geleefd, zijn we nooit te weten gekomen. Ma zelf herinnerde zich niks over die eerste vijf jaren na haar geboorte. Toch raar, allemaal.

Mijn pa, Wilfried:

geboren en getogen in Kerksken. 3de uit een gezin met nog 3 broers en 1 zus.

Ma en pa trouwden ergens in de jaren ’60 en brachten tussen 1964 en 1968 vier kinderen ter wereld: 2 jongens en 2 meisjes.

Mooie liedjes duren niet lang en ma en pa waren hun tijd ver vooruit toen ze ergens in 1983 uit elkaar gingen. Ik was 15 toen. Officieel gescheiden zijn ze pas vele jaren later, na eerst 2 advocaten geholpen te hebben om zich op hun rug te verrijken.

(na tussenkomst van ondergetekende jongste dochter werd, dankzij de ons aller Bekende Vlaming J. Vermassen, eindelijk in een mum van tijd een eind gemaakt aan de machtsstrijd. Doch dit allemaal redelijk terzijde, eigenlijk)

Na een aantal jaren van berusting en vergeving en al, konden ze elkaar weer recht in de ogen kijken en op een vriendschappelijke manier met elkaar omgaan. Zo bij gelegenheid gingen ze zelfs al eens samen een zjatteke kaffe drinken, wat denk je daar van!

Er klinkt wat verleden tijd doorgheen mijn schrijfsel, want mijn ma is er niet meer. In 2004 verloor ik haar, heel plots, aan een fatale hersenbloeding. Ze was amper 59. Een zware klap die ik maar met moeite kon verteren, maar het leven gaat voort, zo gaat dat nu eenmaal met het leven.

Mijn pa daarentegen is net 70 jaar geworden. Altijd een heel gezond man geweest, heel positief ingesteld, een sociaal beest, geëngageerd in vanalles en nog wat, entertainer van ouwe menskens in rusthuizen,… altijd in voor een goeie mop, maar helaas vernamen we net dat hij maandag aanstaande geopereerd moet worden. De verdomde duivel met de grote K is in zijn lijf gekropen…GVD.

Laat ons aub hopen dat alles goed komt.

Advertenties
reacties
 1. Matthias schreef:

  Veel sterkte met je pa en hopelijk komt alles goed!

  Matthias

 2. breeg schreef:

  Veel sterkte met je vader! Hopelijk komt het allemaal heel snel weer goed!

 3. elke schreef:

  Ge weet het, hé, meid: hier wordt geduimd en met kaarsen gegooid en al (omdat branden niet persé extra toevoegt, kan ik net zo goed gooien).

  Knuffel!

 4. elsje schreef:

  Mooi stukje weer.
  Sterkte voor je vader.
  En voor jou!

 5. Veerle schreef:

  Ben een beetje achterop met lezen, en inmiddels moet de operatie al achter de rug zijn, en is alles goed verlopen, en kan nu de lange weg naar de genezing beginnen. En we blijven heel erg duimen dat het de goede kant opgaat.
  Veel courage voor jou.

 6. Margogogo schreef:

  Update:
  De operatie is bijzonder goed verlopen. Vanavond, slechts 3 dagen na de ingreep, mag hij al naar huis.
  Nu maar hopen dat alles uit zijn lijf is en hij nog minstens 30 jaar onder ons kan zijn!

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s