Living in a cardboard box

Geplaatst op: 19 mei 2010 door margogogo in Frustraties, Het leven zoals het is: realiteit., Life

Ooit schreef ik mijn frustraties weg over het appartement waarin ik woon. Om uw memorie efkes op te frissen: een eerste schrijfsel lees je hier en een vervolg erop kan je hier nog eens herlezen. Om dit hele verhaal af te ronden en er nadien nooit meer op terug te komen, is hier deel III, de afsluiter.

Het is hier altijd al erg geweest met de geluidshinder, te wijten aan het gebruik van 0,0000 mm geluidsisolatie in de muren en al. Het irritante lawaai dat de kapperszaak naast mij produceert kan ik nog een beetje ontwijken door in de slaapkamer van smurf te gaan slapen, zodat ik na een productieve werkweek toch eens langer dan 6 uur kan uitslapen en niet word wakkergeföhnd door 7 blazende haardrogers, het door elkaar gekwetter van kakelende madammen en het verscheurende gekef van een onnozele kleine opgefokte Malthezer.

Maar wat zich hier nu voordoet, dat doet de deur dicht. In het appartement boven mij zijn een aantal maanden geleden 3 kutwijven ingetrokken. 3 marginale trutten, twintigers vermoed ik, die geen greintje respect hebben, voor niets of niemand. Hun gegil en geschreeuw en geroep en gegiechel en gekir is ronduit degoutant. Ze laten vuiligheid rondslingeren en spingen en schoppen en bonken van ‘s middags (want ze doppen dus liggen gans de voormiddag in hun nest) tot een stuk in de nacht. Ook gooien ze constant met de deuren, wat telkens het hele gebouw doet trillen. Ik ga hen eens een handleiding bezorgen over “het nut en het gebruik van de deurklink”.

De huisbaas is op de hoogte maar hij is een regelrechte mossel; een typische huisbaas die enkel geïnteresseerd is in een rinkelende kassa. Als je met 4 mensen uit eenzelfde huuurpand tegen de huisbaas gaat klagen over geluidsoverlast, komende van 1 zelfde appartement, dan zou je toch denken dat die daar efkes tegen optreedt, nee? Neeje dus. Dat we allen last hebben van de marginaliteit van die 3 geiten zal hem worst wezen.

Awel ee, weetegijgoewa? Ik bol ik het hier af. Ik stond ooit al eens op het punt om te verhuizen maar door omstandigheden is dat toen niet door kunnen gaan. Nu is het dan effectief zo ver. Via een goeie vriend heb ik een heel tof stekje gevonden; heel ruim, alles erop en eraan, veel natuurgroen rondom, ideaal gelegen, in een heel rustige buurt. Het koppel dat er nu woont trekt er uit zodra hun nieuwbouw af is, wat voorzien is tegen eind dit jaar. Ok, ‘t is nog lang wachten en aftellen maar het is de moeite waard. Zelfs smurf was onmiddellijk enthousiast over het interieur en de omgeving, dat zegt genoeg voor mij.

Dat ze hier hunne plan trekken met hun kartonnen doos! De huisbaas mag zijn kl*ten kussen voor mijn part, en wees maar zeker dat ik de mensen die hij aanbrengt om hier na mij te komen wonen deftig zal inlichten over de feiten, dat geef ik u op een briefje!

Advertenties
reacties
 1. Menck schreef:

  Groot gelijk, meis! En proficiat, vaneigens.
  Foto’s volgen, mag ik hopen.

 2. chelone schreef:

  Probeer eens met een aangetekende brief naar de huisbaas, ondertekend door alle gedupeerden. Soms helpt het.
  Dit is inderdaad geen leven. Altijd welkom voor een weekendje logeren en lang uitslapen.

 3. Margogogo schreef:

  @ Menck
  Foto’s volgen, ergens volgend jaar. Beloofd!

  @ Chelone
  Aan een aangetekende brief naar de huisbaas heb ik ook al gedacht maar ik doe echt geen moeite meer nu want stel dat hij die 3 truttebellen eruit zet, dan nog zit ik met het probleem van het kapsalon.
  Verhuizen naar een rustiger oord is voor mij de enige garantie op een gezonde dag- en nachtrust.
  Je voorstel om eens een weekendje bij jou te komen logeren is zo geweldig lief en klinkt zo aanlokkelijk ik houd dat zeker en vast in beraad!

 4. ed blogt schreef:

  Goed dat je knopen doorhakt! Het gedacht dat het nu maar tijdelijk meer is, zal de overlast al wat draaglijker maken in je hoofd!

 5. john schreef:

  aftellen maar :-)

 6. zeezicht schreef:

  Dat komt mij heel bekend voor!
  Verhuizen is de beste oplossing.
  Succes!!!

 7. dulcera schreef:

  Een goede nachtrust is zo belangrijk! En ik besef heel goed dat het als alleenstaande vrouw met kind(eren) niet evident is om iets betaalbaars te vinden, vandaar mijn oplossing om iets te gaan kopen, alhoewel ik heel maar dan ook heel goed weet dat ik echt wel veel geluk heb dat ik dat kan doen!

  Ik hoop voor jou dat de zomer dan snel voorbij mag zijn, en datje snel kan verhuizen!

 8. Margogogo schreef:

  @ allen
  Bij deze wordt dit hoofdstuk voor eens en voor altijd afgesloten, ik heb er nu echt wel genoeg over gezaagd en gekreft. Nog efkes doorbijten en we zijn er vanaf.

 9. Veke B schreef:

  Great!!!!!! Super, fantastisch!!
  Hier kunt ge voorlopig wel niet komen voor uit te slapen, want onze wekker van vlees en bloed staat altijd op kwart na zeven.

 10. Margogogo schreef:

  @ Veke B
  Ik had je wekker van vlees en bloed vandaag heel erg goed kunnen gebruiken, V. Beetje wekker niet aangezet met laattijdig wakkerworden als gevolg (maar dat wist je intussen al)

 11. […] mannen, ‘t is zover. Dit en dit en dit is gepasseerd, we zijn er weg. […]

 12. […] weet, op 1 februari ben ik uit die kartonnen doos vertrokken om elders mijn intrek te […]

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s