Toneeltjespelen

Geplaatst op: 21 februari 2010 door margogogo in At the movies, Het leven zoals het is: realiteit., Life, Lijf en leden

Vrijdag ben ik samen met Elke naar een toneelstuk gaan kijken in de stadsschouwburg in Brugge. Samen met smurf en Ruben, een klasgenootje van hem.

malienkolder2 “Maliënkolder”, heette het stuk en belichtte volgens de makers “De Maatschappij Ter Bevordering Van De Instandhouding”, gezien vanuit het standpunt in de Middeleeuwen. Het Nederlandse toneelgezelschap ‘Beumer & Drost’ vond het zelf een artistieke uitdaging voor de regisseur, kan je nagaan.

malienkolder

En wij vonden het vooral iets raars, bijna niet te volgen, laat staan deftig te begrijpen. Er zat wel een verhaal in, ergens, maar het stuk was eerder een aaneenrijging van losse stukken sketch, met een voorlezer, wat tekst in dialoog en hier en daar wat zang en instrumentengespeel.  Pas op, het was niet slecht, we hebben bij momenten echt wel kunnen lachen en zo, maar het had weinig gemeen met ‘toneel’ zoals wij het traditioneel kennen.

Experimenteel, artistiek raar, abstract en bizar, en toch heeft niemand zich verveeld.

Gisteren zouden we gaan zwemmen maar de papa van smurf kwam pas laat in de namiddag smurf’s boekentas brengen zodat het niet meer de moeite was. Als alternatief zijn we naar Alvin & The Chipmunks 2 gaan kijken in cinema Focus in Geraardsbergen. We waren daar nog nooit geweest en ik moet zeggen; ze gaan ons daar nog zien. Heel gezellig, aangenaam en rustig is het daar. De chipmunks waren weer keigrappig, de animatie is geweldig superknap gedaan. Een aanrader voor jong en oud, zowaar.

chipmunks Helaas kreeg smurf halverwege de film hevige buikkrampen en pijn in z’n maag. Ineens spurtte hij de zaal uit, racete richting WC om aldaar zijn maaginhoud te ledigen.  We hebben de film nog uitgekeken maar echt genieten zat er voor smurf helaas niet meer in. En voor mij ook niet, I might add. De ganse avond en nacht bleef de pijn aanhouden aan zijn maag en buikje. Hij was constant mottig en abnormaal onrustig en diende dan ook midden in de nacht nog een aantal bezoekjes aan het toilet te brengen. Ocharme toch, kon ik de pijn en het ongemak maar van hem overnemen!

Vandaag was het al een heel stuk beter, gelukkig. Hij is de ganse namiddag met zijne pepe en diens vriendin en familie naar carnaval Ninove geweest. Hij zou rond 8 uur afgezet worden vanavond maar arriveerde om half zes al, bleekjes en doodmoe.

Hij ligt intussen al een tijdje goed ingeduffeld en overladen met knuffels en kusjes in z’n bed, hopelijk voor een rustige nacht.

Advertenties
reacties
  1. elke schreef:

    ik hoop dat ‘em ondertussen weer zichzelf is. En het tonee, ja, datteuh… wat iets raar, hé.

  2. Margogogo schreef:

    Toneel, cinema en smurf interesseert blijkbaar geen kat meer…

    @ elke
    Smurf is alweer helemaal zichzelve hoor, jaja

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s