En hoe was jouw weekend?

Geplaatst op: 22 november 2009 door margogogo in Dating, Life, Vriendschap

Het weekend loopt stilaan op z’n einde. Met een brede glimlach kijk ik terug op de voorbije vrij- en zaterdag.

elke en ik Zal ik beginnen met gisteren? Mijn uitje met Elke was –again- dik in orde. Toen ik haar belde om te vragen welk uur we alweer hadden afgesproken (wist u al dat ik een vreselijke vergeetkous ben?) zei ze dat ze me net ging sms’sen om me te laten weten dat ze niet tijdig had gereserveerd en dat alles volzet bleek. Beetje stress, zei ze. Ze wou absoluut niet dat me hetzelfde overkwam dan die andere keer.  Elke toch. Was ze toch wel vergeten dat we eerder  hadden beredeneerd dat reserveren niet nodig was voor ons tweetjes. De vergeetkous, tsss.

Brugge centrum, grote markt, sfeervolle kerstverlichting, beetje druppeltjesregen, het ene restaurant naast het andere…keuze in overvloed. Tafeltje voor 2, leuke theelichtjes en kaarsjes, broeiend heet omdat we net tegen de grill zaten, gezellig interieur, enorme toffe en vriendelijke obers die graag een praatje maakten,… We hebben lekker gegeten, over onze diepste zielenroerselen gepraat en toch tussendoor ook weer hartelijk gelachen. Elke is een zaligheid om mee op stap te gaan, zeer zeker. So easy to be with, zo’n eerlijk, puur en warm persoon. Wie haar kent zal dat zeker  beamen. (psssjjjt! morgen verjaart ze, ‘t is maar dat u het weet, zodat iedereen haar kan overladen met geproficiateersels)

En dan vrijdag, mijn date.

dateMisschien eerst even vertellen wat eraan vooraf is gegaan. Heel toevallig, vraag me niet hoe ik erop kwam want dat weet ik echt niet meer, stootte ik op een zekere dag op een voor mij compleet onbekende datingsite. Datingsites zijn voor mij al lang verleden tijd, ik doe daar niet meer aan wegens zo beu als kouwe pap. Uit nieuwsgierigheid klikte ik toch maar wat rond op die site en dacht bij mezelf: laat ik me hier voor de fun toch maar eens een profieltje aanmaken. De allereerste ‘match’ die me automatisch werd gegeven was die van Marc. We raakten meteen aan de praat via berichtjes, gevolgd door uitwisseling van onze e-mail adressen en zo door naar MSN. Het was fijn praten met hem, het vlotte goed, niks geforceerd, gewoon fijn. En alzo kwam een date tot stand.

We hadden afgesproken in een cafeetje in Ninove. Ik was ruim op tijd, zette me aan een tafeltje bij de ingang en bestelde me een Hoegaarden. Na 5 minuten viel mijn blik ineens op de naam van het café: shit, ik zat toch wel in het verkeerde zeker! Ik sms’te Marc om hem mijn blunder te laten weten. In tussentijd was er een man binnengekomen die zich aan de toog had geplaceerd. Hij was druk doende met zijn GSM. Net nadat ik het sms’je naar Marc had verstuurd zag ik dat die man aan de toog zijn GSM aan zijn oor hield. Precies op dat moment ging mijn telefoon: Marc aan de lijn.

Verdomme, zeg niet dat die man aan de toog mijn date is, laat dat aub niet waar zijn, dacht ik in lichte paniek (die man was zo’n wreed raar type, echt een weirdo zo). Ik nam niet op, drukte mijn gsm uit. Die rare vent aan de toog zag ik terug bellen, zijn gsm aan zijn oor… en mijn GSM ging weer. Eventjes heb ik gedacht om rap buiten te glippen…als dat Marc was zou het vast en zeker geen leuke avond worden. Gezien ik toevallig de beginselen van de beleefdheidsnormen onder de knie heb besloot ik toch maar om op de tooghanger af te stappen en te vragen: “Euhm, excuseer…ben jij Marc.?”

Toen hij “nee” antwoordde slaakte ik een zucht van opluchting: OEF! ‘k Weet niet of hij het heeft gehoord of niet…

Iets later krijg ik een sms van Marc; dat het cafeetje waar we afgesproken hebben aan het eind van die straat is. Ik zat daar met een vol glas en vroeg hem of hij naar mij toe wilde komen. “ik kom eraan”, las ik als antwoord.

En daar was hij dan: mijn date.

Weet je wat grappig is? Hij had zich aan een spraakwaterval verwacht. Velen denken dat ik een tsunami van woorden ben, maar niets is minder waar. Hij was daar niet kwaad om want, net als ik, vindt hij ook niet dat iedere minuut volgebabbeld moet worden. We hebben hier en daar wel wat gemeenschappelijk: hij is gescheiden, papa van een zoon van 13, hij houdt van de natuur, van herfst en winter. Hij is geen zomermens, heeft last van hitte. Hij houdt van vrijheid. Van stilte en rust. Sounds pretty familiar to me.

We hebben leuk gepraat, ook goed gelachen. Hij heeft gevoel voor humor, en laat dat voor mij nu 1 van de belangrijkste eigenschappen zijn in een mens. Hij is heel rustig, komt ontspannen en vlot over, lijkt me lief en zacht. M is een gewone gast, zonder franjes. En hij is Oost-Vlaming dus verstaat mijn dialect. Hehe.

Een geslaagde eerste ontmoeting, zeer zeker.

Advertenties
reacties
 1. chelone schreef:

  En of ik geluk heb dat ik hier eens een keertje als eerste kan reageren. Als dat geen fantastisch weekend was!

 2. breeg schreef:

  Daar ben ik nu eens oprecht jaloers op… ik maar werken dit weekend en jij hebt gewoon een superleuk weekend. Tsss
  Maar het is je van harte gegund hoor :-D

 3. Menck schreef:

  Margo op de versiertoer; cool! Never let your date wait, scheet.
  Mijn weekend was dan weer schilderachtig. Zeer letterlijk, helaas.

 4. Happy Genes schreef:

  Héhé, ik zou mij ook aan een spraakwaterval verwachten mocht ik u ontmoeten. ;-)

 5. Estelle Folle schreef:

  Leuk dat je eerste date meeviel!

 6. Tina schreef:

  een dating site die ok is? Ik ben zo curjeus welke dat dan wel mag zijn?

  En ik hoop dat er nog vervolgjes komen, op die date, want ik wil wel weten hoe dit verder verloopt!

 7. zapnimf schreef:

  Goed. Kan je er ineens hier een wandelingske mee doen als je je spullen komt halen. Wij gaan wel mee om te chaperonneren. (vlees keuren dus)

 8. watervrouwtje schreef:

  Blij dat je een goed weekend had,en de date ,dat is ne keer goei nieuws se,meestal de mensen die vlot schrijven zijn daarom nog geen babbelteuten he

 9. zeezicht schreef:

  Hé wat leuk die date!
  Hopelijk mogen we ook mee genieten van het vervolg?

 10. Margo schreef:

  @ chelone
  Er moet altijd iemand de eerste zijn om te reageren, ben nu wel content dat jij het eens bent, se, lieve Chelone!

  @ breeg
  Ach ja, Breegje, als wij werken zit jij op je gemakje een succesroman te schrijven…ge moet gij nie jaloers zijn, gij ;- )

  @ Menck
  Tja, Menck, het is nu wel de ideale tijd van ’t jaar om te versieren, nietwaar

  @ Happy Genes
  Jij ook al! Oops, ik ga iets stiller en verlegener moeten schrijven, vrees ik

  @ Estelle Folle
  Dankuwel. Date 2 is in aantocht, btw.

  @ Tina
  ’t Was echt wel allemaal puur toeval hoor. Hoe de rest van die site werkt weet ik niet, ik ben daar sindsdien niet meer opgeweest
  Datevervolg is in de maak.

  @ zapnimf
  Da’s een gedacht, se! Daar bij ulle wil ik wel nog eens een flinke wandeling maken, zeker weten!
  ‘k Zal het hem eens voorstellen…

  @ watervrouwtje
  da’s waar wat je zegt!

  @ zeezicht
  To be continued

 11. madameblogt schreef:

  Goedgekeurd van de eerste keer. Dat belooft! ;-)

 12. elke schreef:

  Oei, had ik hier niet gereageerd? Shame on me. Het was gezellig, Margo. En ik was content het verhaal in geuren en kleuren te horen. *wacht vol spanning op het vervolg*

 13. Margo schreef:

  @ madameblogt
  Belooft dat iets? Dat belooft!

  @ elke
  Schaam op jou! Tsss.
  ’t Vervolg is voor 8 december.

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s