Verzopen afgedropen

Geplaatst op: 19 juli 2009 door margogogo in Gentse Feesten

“Frank en Sabine, ge kunt er niks van, van voorspellen. Uw weerkaarten kloppen voor geen meter”, dacht ik nog toen ik vertrok. Het zou onweren en regenen en ander slecht weer zijn, hadden ze voorspeld. De hele dag niks van gemerkt, heb uren gezellig in T-shirt in de tuin gezeten, zonneke op mijn kop. Een flinke bries was er wel, daarin hadden ze gelijk, maar verder…heel schoon weer voor deze dag van de week.

gentse feesten original We hadden om 19 uur afgesproken, mijn vriendin en ik. Na driekwart van een fleske witte wijn als aperitief te hebben gedegusteerd, aten we de ovenverse broccoli-quiche die ze had klaargemaakt, kwestie van een beetje een fond te leggen voor de avond die zou volgen. Na nog een uurtje acoustisch gitaarwerk en gezangen met ons twee, vertrokken we voor een avondje stappen. De eerste dag Gentse Feesten, daar wilden we bijzijn.

Eens Wetteren voorbij begon het. Kleine druppeltjes bevochtigden de voorruit. Hoe dichter bij Gent, hoe dikker de druppels. Toen we op de grote parking aan de Dampoort nog net 1 vrij plaatsje innamen was het stevig aan ‘t gieten. Verdekke, zie ons hier zitten, met enkel een langgemouwde shirt. Gelukkig liggen er altijd 2 paraplu’s in mijn auto. En een lange regenjas. Met elk een paraplu boven ons hoofd stapten we richting centrum. In het Baudelopark heerste er een uitgelaten sfeer, een massa volk danste op de polka en andere folklore die live on stage gebracht werd door…euh, kweetnie, ze zijn met vier, waaronder twee broers, Antwerpenaren…1 ervan bespeelt de draailier, en er is een contrabas… enfin, heel knap gebrachte ritmische deuntjes waarbij je onmogelijk kan blijven stilstaan. Regen of niet, de massa danste, en wij dansten mee.

We wandelden straatje in straatje uit, genoten van de sfeer, dronken wat, kwamen bekenden tegen, praatten wat, dansten wat. Zoals gewoonlijk zat de Duveltent weer stampvol, de ambiance zat er daar dik in. De tent was tot de nok gevuld, er was geen tussenwringen en doorkomen aan. Buiten de tent dan maar een Duvel en een Vedette White gedronken, nog steeds onder onze paraplu. De weergoden hadden alle nattigheid die voor overdag was voorzien blijkbaar opgespaard om ‘s avonds integraal over Gent uit te kappen.

De onophoudelijke regen zette niet echt een domper op de feestvreugde maar iedereen liep er toch maar verzopen bij. Regenjasjes, oversized capes, KaWeekes en een massa paraplu’s zijn niet bevorderlijk voor een mooi zicht in de overvolle straten van feestend Gent, we moeten daar eerlijk in zijn.

Met ons plastieken schuildak boven ons hoofd hebben we alsnog het hele optreden van Raymond v/h/Groenewoud meegepikt op het grote podium bij St-Jacobs. We stonden op een perfecte plaats, we konden Sigrid Spruyt haar other half heel goed zijn ding zien doen. We stonden heupwiegend mee te swingen toen twee knappe gasten ons vroegen of ze alstublieft efkes mochten meeschuilen. Ze hebben ons een dik uur vergezeld, ‘t was dik amusement met die twee; er werd een pak afgezeverd en afgelachen, en gedronken. Zij kwamen uit Hamme en waren 26 jaar, de snotneuzen. Mij schatten ze niet ouder dan 32 jaar, de lieverds. Dries en Roel, ge zijt twee toffe peren!

gentse feestenHalf verzopen en met een flink aangeschoten vriendin aan de arm hield ik het rond 4 uur voor bekeken. We baanden ons tussen natte en zatte mensen een weg terug naar de Dampoortparking, waar we eindelijk die paraplu’s dicht konden plooien. Terwijl mijn vriendin de ganse rit naar huis haar roes heeft liggen uitmaffen manoeuvreerde ik ons tegen een voorzichtige 50 per uur op de E40 door gigantische wolkbreuken en over lange stroken aquaplaning. Veilig en wel zette ik haar af in Lede en reed naar mijn eigen stulp terug, doornat, moe en voldaan.

Het weer zat misschien wat tegen, but hey, weer of geen weer, ‘t is altijd feest op de Gentse Feesten! Isn’t it?

Advertenties
reacties
 1. oei oei oei :-)
  dat klinkt als een keer terugmoeten als het weer het beter toelaat hé,

  heb je wel een beetje kunnen genieten ??

 2. madameblogt schreef:

  De Gentse feesten… Veel van gehoord (en op tv gezien), maar tot mijn spijt nooit life meegemaakt. Moet een bijzondere belevenis zijn.

 3. pcuser1961 schreef:

  Ik heb het nog nooit meegemaakt , die Gentste Feesten die toch redelijk bekend of beroemd zijn..Nu met dit rotweer is het kommer en kwel …De weergoden zitten niet mee…

  Toch een heel fijne maandag
  Groetjes

 4. Tina schreef:

  En dat was dan nog maar de eerste dag?

 5. ed blogt schreef:

  Zelfs in de gietende regen zijn de gentse feesten de moeite waard, al is het natuurlijk wel nóg leuker met een streepje zon erbij :-)
  Wij gaan dit jaar ook zeker weer es een bezoekje brengen, het is een jaarlijkse traditie geworden.

 6. Rudi Van Damme schreef:

  Leuk schrijfsel!

  Voor het eerst sinds tientallen jaren zal ik er DIT jaar helaas NIET bij zijn. :-(

  De laatste jaren koos ik, ongepland en ongewenst, steeds regendagen uit. Maar wat mij daarbij telkenmale opviel was dat, eens het ophield met hevig regenen, in een mum van tijd alle straten en pleinen opnieuw overliepen van ’t volk.

  Groetjes

  Rudi

 7. Albion schreef:

  @ klaproos
  ’t is nog 14 dagen feest in Gent dus er zullen nog dagen zijn dat ik ga en dat het weer meezit, zeker weten.

  @ madameblogt
  Wat houd er je tegen om eens af te zakken naar Gent? Ook overdag heerst er een heel gezellige sfeer, die moet je echt minstens 1 keer in je leven opsnuiven, vind ik.

  @ pcuser1961
  Kommer en kwel is het nooit op de Gentse Feesten.Een dagje aanhoudende regenval zal het volk niet tegenhouden om er bij te zijn.

  @ Tina
  Yep, zaterdag was de eerste dag van de 2 weken durende Gentse feestelijkheden. Wreed de moeite, ge moet eens afkomen.

  @ Ed blogt
  Een stralend zonnetje is altijd iets gezelliger dan gietende regen maar zoals je zelf zegt; de Gentse Feesten zijn sowieso de moeite waard, al vriest het de stenen uit de grond (wat we niet meteen verwachten)

  @ Rudi
  Dat was zaterdagavond ook net zo; eens het water gieten minderde kwam al het volk weer uit de schuilkelders gekropen…

 8. Margo schreef:

  Ter titel van inlichting: Albion is de blog van mijn broer, ‘k was daar nog ingelogd bij het schrijven van mijn comment hierboven. Nie aantrekken.

 9. zapnimf schreef:

  Wat zit iedereen te mekkeren over het weer? Alsof je iedere dag een 26-jarige aan de haak slaat dankzij je paraplu…

 10. annava schreef:

  Altijd dolle pret op de Gentse Feesten niwaar

 11. Margo schreef:

  @ zapnimf
  Voila, dat is het ‘em, weer of geen weer, een 26-jarige knapperd is altijd welkom (onder mijne paraplu)

  @ annava
  Yepz, zo is dag

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s