Het leven zoals het was: Zeeland – PART III

Geplaatst op: 6 mei 2009 door margogogo in Life

Breskens, Zeeland - 2 mei 2009 010 We stonden geparkeerd op een parking vlakbij de westhaven (westerschelde) waar menig vissersboot geankerd lag. We klommen hogerop naar de promenade; een met houten planken belegde wandelroute met een fantastisch uitzicht over de zee en het strand. Wat ons het eerst opviel was een uitkijkpost, een viewpoint die we bereikten na een klim van voor mijn fysiek iets te veel trappen.

De klim was alsnog meer dan de moeite waard, het uitzicht was fantastisch; zee, zand, strand, zeilboten, luxejachts,…

Breskens, Zeeland - 2 mei 2009 007 “Kijk mams, daar! Engeland! Ik zie Engeland! Kijk!” riep smurf uit. “Ik wou dat het waar was, jongen, maar helaas. Engeland ligt heel veel kilometers hier vandaan. Wat je daar ziet aan de overkant is Vlissingen, da’s ook nog  Nederland en als ik me niet vergis kan je daar met de overzetboot naartoe van hieruit. Als je wil kunnen we daar eens aan wal gaan straks”.

Breskens, Zeeland - 2 mei 2009 006Smurf denkt ook al dat het gras groener is aan de overkant, hij wou absoluut meteen de oversteek doen, we zouden ginder dan wel zandkasteeltjes bouwen en pootje baden in de zee. Na nog een heerlijke wandeling op de promenade en het drinken van een dorstlesser in de vorm van Fanta en Schweppes reden we richting veerhaven. 2 ticketjes heen en terug alstublieft. We gingen aan boord van de Fast Ferry, een overzetboot voor wandelaars en fietsers. (vroeger kon je je auto ook laten overzetten met het veer maar sinds de aanleg van de westerscheldetunnel is dat afgeschaft)

Voor smurf was de overzet spannend en opwindend. Volgens hem was het de allereerste keer dat hij met een veer meevoer. Dat hij in Noorwegen met de Stavanger Ferry heeft meegevaren herinnert hij zich niet meer, hij was toen maar een jaar of 4.

Breskens, Zeeland - 2 mei 2009 011De overtocht was zalig. We stonden buiten op het dek, onze haren in de wind. Eens aan wal in Vlissingen ontdekten we dat er daar eigenlijk niet veel te beleven viel. Volgende keer als we die kant uit gaan nemen we zeker onze fiets mee! Meer dan een wandeling langsheen de haven en het verorberen van een ijsje zat er niet in. Na een uurtje keerden we terug met het veer naar Breskens, waar we een hotelletje zouden zoeken vooraleer we het strand zouden verkennen. Een restaurantje in de buurt zouden we ook wel vinden.

Veel hotelletjes waren er daar niet te vinden. En die die we vonden waren volzet. Dan maar uitwijken naar Cadzand, daar is ’t ook wel prettig toeven. Ook daar was geen enkel kamertje in hotel of B&B meer vrij. “Lang weekend, mevrouw, prachtig weer, het zal moeilijk zijn om iets te vinden”…  Ook in Sluis zelf bleek niets meer available, en het werd later en later, frisser ook… de zee en het strand zal uitgesteld moeten worden.

Na lang rondrijden en telkens te hebben moeten horen dat alles volzet was besloten we terug over de grens te keren en halt te houden in Blankenberge. Als je nu dacht dat we daar logement zouden vinden heb je het goed mis. Zeker 10 hotels en B&B’s hebben we aangedaan en geen enkele had nog een kamer vrij. WTF! Hoe kan dat nu?! Bleek daar toch wel net dán de Internationale Tweedaagse voettocht van Vlaanderen door te gaan, zeker! Ich habe es nicht gewußt.

Het was intussen dik half 9 en we hadden nog niks gegeten. Moe en hongerig deden we een laatste poging in Hotel/Restaurant The Corner House, gelegen aan de voet van de trap van de hoofdstraat naar het strand, maar zoals verwacht waren ook daar alle kamers geboekt door wandelaars. Het restaurant zag er uitnodigend uit…laat ons hier dan maar opgaan in ons laatste avondmaal.

Smurf was doodop en heel erg teleurgesteld dat het weekendje niet verliep zoals gepland we hadden gehoopt. We waren het erover eens dat we best naar huis terugkeerden, het was nu echt te laat om nog in een andere badplaats naar slaapgelegenheid te gaan zoeken. 1 ding is zeker: we doen dit allemaal nog eens over, maar dan beter deftig gepland en gearrangeerd, inclusief zee en strand, fiets en op voorhand geboekte logies!

The End

Advertenties
reacties
 1. micheleeuw schreef:

  Maar jullie hebben toch de overzet gedaan en in Holland geweest ! Volgende keer beter (voorbereiden), indeed ! :-)

 2. zeezicht schreef:

  Ja met zo’n lang weekend zou je eigenlijk slapes moeten boeken op voorhand.
  Maar het is blijkbaar toch leuk geweest!

 3. madameblogt schreef:

  Getver! Is dat brute pech op het einde van zo’n mooie dag.

 4. elke schreef:

  Een jammerlijk einde. De volgende keer gaan wij mee om te helpen plannen ;-)
  En het valt mij op hoe erg smurf op jou lijkt als zijn haar wat langer is.

 5. annava schreef:

  Leuke verhalen, die van daar in Zeeland.
  Jammer vant einde, beter plannen is de boodschap:)

 6. Margo schreef:

  @ micheleeuw
  Da’s hoe ik er ook over denk! Eerst plannen, dan handelen en wandelen, dat zal volgende keer zeker zo zijn.

  @ zeezicht
  Brute pech zou ik het niet noemen, smurf daarentegen…

  @ elke
  Ik neem je op je woord, Elke, beloofd is beloofd. Jij bent dan mijn planningsmanager en gids.
  Er zijn er nog die zeggen dat hij heel erg op mij lijkt…zijn haartjes krijgen begot een rosse schijn als de zon erop zit. Nu maar hopen dat zijne papa er niet weer de tondeuse in zet.

  @ annava
  Beter plannen…ik weet het. Bij de volgende uitstap heb ik het plan opgevat om Elke mee te nemen. ‘k Ben van plan om dat plan goed op voorhand in te plannen.

 7. elke schreef:

  Ik ben een eersteklas planner als ik tijd heb. Weet het vroeg genoeg te zeggen dus. Ik plan zelfs wat we gaan eten heel de week als je dat wilt ;-)

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s