Ceci n’est pas reklam

Geplaatst op: 13 maart 2009 door margogogo in Actueel

De splinternieuwe Colruyt is woensdag geopend in mijn dorp. Een  Colruyt, in een kleine gemeente van amper een voorschoot groot. Als consument ben ik daar natuurlijk heel erg tevreden mee, en al zeker omdat hij maar op 2 minuutjes van mijn deur werd ingeplant. Hoe snugger van hen.

De meeste consumenten in en rond Groot-Haaltert zijn content met de nieuwe vestiging, dat zou u zelf ook zijn, geef toe.  Maar het GB’tje, de Proxy Delhaize, de Smatch, den Aldi en nog tal van middenstanders zijn een dik pak minder tevreden. Begrijpelijk, als je weet dat die toch wel heel dicht in de omgeving van die grote concurrent gevestigd zijn.

Het zal u dan ook niet verbazen dat er nogal wat tumult rond is geweest en dat er serieus protest gevoerd werd zodra de plannen van die Colruyt bekend waren, maar het protest heeft niet mogen baten, wat je intussen wel zelf had kunnen raden, gezien ik in mijn eerste zinnetje al kwam te zeggen dat er een nieuwe Colruyt werd geopend in mijn dorp. Soit.

Nu, den Delhaize bijvoorbeeld, die geeft nu ineens weer plastic zakjes aan de kassa, terwijl ze dat net hadden afgeschaft. Ze zwieren nu ook met alle soorten brood naar onze kop, door er flinke kortingen op te geven. Of die actietjes die ze ondernemen bij wijze van alles-uit-de-kast-moeten-halen-om-het-te-kunnen- redden-met-zo’n-zware-concurrent-naast-de-deur, dat zal nog moeten blijken.  Misschien valt dat allemaal wel mee en is al die vrees en strijd voor niks geweest. 

We zullen wel zien wat dat gaat geven, het is nog te vroeg om daar al iets over te kunnen zeggen. Maar 1 ding weet ik wel al met zekerheid: bibi gaat daar vaste klant zijn, want ‘k heb daarnet toch wel een beetje genoten van mijn eerste keer boodschappen-doen in onze Colruyt hier om de hoek.

Advertenties
reacties
 1. annava schreef:

  allé, nog veel plezier in de nieuwe supermarkt.

 2. zapnimf schreef:

  De gangen van den aldi blijven het breedst! (bijgevolg het handigst)

 3. lia schreef:

  groot gelijk daar gaan waar ej graag komt en ja concurrentie is natuurlijk nooit leuk, ik ken die winkel keten niet die hebben ze in NL niet, maar de Aldi wel en wat er ook gebeurt qua economie de Aldi blijft het goed doen! we hebben trouwens vanuit ons huis alle winkels dichtbij, we zitten tuseen twee winkelcentra in :-)

  {-♥-}

 4. micheleeuw schreef:

  Laat ze maar bijna-gratis dingen aanbieden : goed voor jou !
  Zelf vind ik die winkel erg ongezellig en niet altijd even handig omdat je ‘in het groot’ moet kopen.
  Toch veel plezier!

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s