Brand in Kerksken

Geplaatst op: 22 februari 2009 door margogogo in Actueel, Life

HAALTERT – Erna Coppens (54) vecht nog steeds voor haar leven na de zware brand die haar woning in de Plaatsstraat in Kerksken gisteren volledig in de as legde. Haar lichtgewonde zoon Jurgen Allaert (36) zag hoe ook de twee aanpalende woningen zwaar beschadigd werden door het vuur en het water. (meer)

brand-huisje-plaatsstraat1

(dit is het huis waarin ik tot mijn 8 jaar heb gewoond)

Advertenties
reacties
 1. moekemicheline schreef:

  Dat moet een heel raar gevoel geven, denk ik.

 2. zeezicht schreef:

  heel erg! Het appartement onder mij heeft ooit (licht) in brand gestaan, ik kan je verzekeren dat je zoiets nooit meer vergeet!

 3. Lia schreef:

  jeetje zeg dit is bijzonder ernstig, arme vrouw door eigen onoplettendheid dit te moeten doormaken … die is alles kwijt en mss laat ze zelfs het leven, ik las dat ze comateus in Gent in het ziekenhuis ligt, dr kleding in dr huid gebrand amai! wat een pijn moet dat zijn …

  heel triest dit soort berichten en ja dat zal wel even vreemd voor je zijn geweest … je was toch 8 jaar van je leven daar,

  ik heb die gedachten al eens gehad over mijn ouderlijk huis, ik ben daar geboren, mijn ouders zijn de eerste bewoners, het zal heel vreemd zijn mocht daar ooit iemand anders gaan wonen, in dat huis ligt onze volledige familie (gezin)geschiedenis …

  {-♥-}

 4. zapnimf schreef:

  Akelig.
  Of hoe je leven van de ene dag op de ander toch ineens in duigen kan vallen.

 5. micheleeuw schreef:

  Ik zou gek worden, denk ik. Volledig moeten herbeginnen, nog eens ? Neen, dank je !

 6. Margo schreef:

  @ moekemicheline
  Jazeker, dat doet raar, ik ben daar als kind opgegroeid en heb er fijne herinneringen aan. De familie die het van mijn ouders kocht zijn kennissen, het is vooral voor hen vreselijk.

  @ zeezicht
  Een brand vergeet je idd nooit. Na de verkoop van dat huis hierboven verhuisden we naar onze nieuwbouw. Toen ik een jaar of 13 a 14 was is daar op een nacht de kelder helemaal uitgebrand. Wij sliepen alle 6 maar konden toch ontkomen en werden opgevangen door de buren. De rest van het huis is gelukkig gespaard gebleven, behalve de zolder en zijn hele inhoud was ook beschadigd door het roet. Ik kan mij die intense brandgeur nog steeds herinneren, die heeft jarenlang mijn reukzin aangetast.

  @ Lia
  Zij wordt nog steeds in slaap gehouden. Haar toestand is ernstig…er wacht haar een vreselijk zware revalidatielijdensweg…
  Intussen is haar zoon uit het UZ ontslagen en kreeg van de burgemeester een woning en meubilair ter beschikking. Ik hoop dat ze mettertijd hun verwoeste leven terug kunnen opbouwen.
  En ja, er is ook voor mij een stuk gezinsgeschiedenis teloor gegaan, doch dat is niks in vergelijking met wat de slachtoffers hebben verloren.

  @ zapnimf
  Yep, zo vlug kan het allemaal gaan…

  @ micheleeuw
  Wie het overkomt zal erdoor moeten, het is geen kwestie van willen of gek worden.

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s