Spaajdermijn

Geplaatst op: 14 juli 2008 door margo2 in Life, Smurf

Hallo?”

Ah, dochter, ’t is uwe pa. Zeg, doen jullie iets vannamiddag? Ik heb vrijkaarten voor een dinges, in Vollezele. Zin om mee te gaan? Er is daar kinderanimatie met een clown en zo, smurf zal dat ook wel fijn vinden. Wat denk je?”

Bwaja, ik heb niet meteen iets gepland, alhoewel mijn vriendin K een sms’je stuurde met de vraag of we samen iets zouden doen met de kids. Als dat daar zo kindvriendelijk is zal ik haar meevragen, als ’t niet geneert. Wat denk je?”

Tuurlijk, vraag het haar maar, hoe meer zielen…”

Op het sms’je naar K kreeg ik er eentje terug dat ze zoiets niet echt zag zitten met haar 3 klein mannen, dat het voor een andere keer zal zijn.

Om 15 uur arriveren we in Vollezele. Ik had totaal geen idee waaraan ik me moest verwachten. Ik vond het voorstel van mijne pa vooral interessant voor smurf. Een kermis met kinderanimatie en een clown en zo, dat leek me wel plezant voor hem.

Daar aangekomen zag ik een weide met daarop een grote tent en errond 1 klein moleke, 1 vis- en schietkraam, 1 lunapark en een hamburgerkot.

Huh? Wat is dat hier voor iets? Waar is de clown? Waar is de kinderanimatie?

Mijne pa en vriendin stapten recht op de tent af, tegen elkaar grinnikend: “Kom, rap, Paul Severs is al bezig”.

Huh? Wié zegde? Paul Severs? Daar in die tent? Live? Nu?”

Een gekregen paard mag je niet in de bek kijken dus smurf en ik volgden pa en Nelly mee naar de kassa aan de ingang van de tent.

Jawadde seg, was me dat daar een hete bedoening! Den doemp kwam ons effenaf tegen.  Het was verschrikkelijk warm onder dat zeil, gewoon niet te doen! De tent zat stampensvol met ouwe meekes en peekes, echt van die overgrootmoemoe’s en hun aanhang.

Geen idee waar mijne pa het idee vandaan had dat ik zoiets tof zou vinden op een zondagnamiddag. Maar goed, we waren er, ik kon evengoed iets drinken. DORST!!!

Paul Severs is een ware entertainer. Voor ouden van dagen. Niet voor mij, echt niet. In 1 teug was mijn glas leeg en troonde ik smurf mee naar buiten. Kom jongen, we gaan buiten naar de dinges, euh, kermiskraampjes.”

In het lunapark wou smurf meteen op van die muntenschuivers spelen (ik weet niet hoe die machines heten). Hoemeer munten hij in de gleuven stak hoemeer er terug in het bakje vielen. Voor amper 5 euro heeft hij zich daar een dikke 2 uur geamuseerd. Na zijn laatste muntje had hij 400 punten en ruilde die in voor 4 speelgoedspinnen. Typisch smurf. Pas op, het waren best wel toffe beestjes, precies echt, met haar op en al.

Hij wou zijn superprijs meteen gaan tonen aan zijn opa en Nelly dus wij weer die tent in.  Terwijl het zweetwater uit mijn lijf gutste liep smurf tussen de tafels door een beetje rond.

Ocharme, dat manneke verveelt zich”, dacht ik. Mijne pa was hem al een tijdje aan het volgen en proestte het uit. Pas toen kreeg ik ook in de gaten waarmee smurf bezig was. 

Hij zette zo hier en daar een spin op de schouder van een nietsvermoedend mensje en wachtte op een afstand tot die zich een breuk verschoot. Zo joeg hij menig oudje de daver op het lijf. En plezier dat hij had! Gieren!

Hoe plezierig hij het ook vond, dit kon ik echt niet toelaten.  Redelijk gegeneert en met forste tred plukte ik smurf van tussen de tafels.  Kom vent, we gaan naar het schietkraam, da’s minder gevaarlijk.”

Maar allez mams, ’t was juist zo tof.”

Voor jou is dat bijzonder tof ja, maar voor die mensjes is dat echt niet niet gezond, da’s slecht voor hun tikker”.

Ik zag het zo voor me, die grote dikke vetgedrukte krantenkoppen:

 “Vollezele: 92-jarige vrouw overlijdt aan hartinfarct na onschuldig spelletje met een speelgoedspin”.

Advertenties
reacties
 1. elke schreef:

  En zo kreeg de opa toch gelijk. Hij kent zijn kleinzoon blijkbaar wel goed. lol

 2. tijdtussendoor schreef:

  Wat ze uit verveling al niet uitvinden…ik moet wel zeggen dat hij heel inventief is die kleine smurf:-)

 3. zapnimf schreef:

  Volgens mij kan je aan Paul Severs ook sterven… so what?

 4. Daniel schreef:

  Toch even nuanceren wat Paul Severs betreft. Ik ken een 17-jarig meisje dat dol is op zijn muziek, ik meen het.

 5. Karen schreef:

  @ Daniel: dat zal dan wel door Firmin zijn ofzo? ;)

  Verder vond ik het een amusant verhaal :) jammer dat je dan als ouder toch moet stop zeggen, hoewel het het leukste is dat er aan het gebeuren was :D

 6. Margo schreef:

  @ elke
  Inderdaad, opa had gelijk, het werd voor smurf een heel leuke namiddag. Hij heeft geen clown gezien en hing er dan zelf maar ene uit.
  Hij en zijne pepe zijn de allerbeste vrienden. Die 2 samen, da’s altijd gieren. Mijne pa is nog altijd zo zot als een draaideur, ook al wordt hij 68.

  @ tijdtussendoor
  Aan ideetje om zich alleen te amuseren zal het niet liggen, nee. Toch liever dat dan zeuren uit verveling.

  @ zapnimf
  Je zegt daar zoiets…ik viel bijna in coma van zijn gekwijl. Toch fijn voor die oude mensjes dat ze daar zo kunnen van genieten. Wij zullen later, als we de 100 naderen ook in een tent zitten, en arm in arm heen en weer wiegen op de deuntjes van Rammstein en zo…

  @ Daniel
  Ik geloof je best. Rare kwieten vind je overal hé.

  @ Karen
  Jaaaaaaa, dat liedje uit de film heeft hij meerdere keren gezongen, telkens in een andere versie/arrangement. Dat vond ik eigenlijk zelf nog leuk, vooral omdat smurf dat zo luidkeels stond mee te brullen (we hebben “Firmin” gezien in de cinema)

  Dat spinnenspelletje was wel goed gevonden en grappig. Moest dat nu bijvoorbeeld een eetfestijn van een jeugdbeweging geweest zijn, ik had hem zeker laten doen maar hier voelde ik me toch wel een beetje verantwoordelijk voor die oude mensen.

 7. veerle schreef:

  Als er al geen aangepaste animatie is, moet je er zelf voor zorgen. Goed gezien van Smurf.

 8. vandepotgerukte schreef:

  Als het aan uw Smurf lag zou er in Vlaanderen weinig sprake zijn van vergrijzing.

  Was getekend

 9. Margo schreef:

  @ veerle
  Dat denk ik er ook over maar hier was zijn animatie wel een beetje ongepast toch he?

  @ vandepotgerukte
  Zo had ik het nog niet bekeken…ik had hem beter laten doen en aangemoedigd, dat zou hem een pak schelen in de ziekteverzekeringskosten.
  Je brengt me op ideeën V!

 10. SveN schreef:

  En de ondertitel: ‘Moeder was afgeleid door Paul Severs’.

 11. Margo schreef:

  @ SveN
  Lacht nie jong, ambetanten!

 12. micheleeuw schreef:

  Gezien mijn panische angst voor spinnen, had ik er niet mee kunnen lachen. Echt niet.
  Maar gelukkig hebben jullie zich toch nog goed geamuseerd.

 13. zapnimf schreef:

  De deuntjes van Rammstein? Hmmm, dacht het niet. Tenzij het die cover van Zornik is misschien.

 14. Margo schreef:

  @ micheleeuw
  Met die gedachte heb ik hem dus gauw vantussen die mensen gehaald he, ik weet dat er veel mensen zijn met een panische angst voor spinnekopkes. Ook jonge mensen.

  @ zapnimf
  Ok, ik overdreef lichtjes met Rammstein. De cover van Zornik zou realistischer zijn, ik geef toe.

  Bij de weg, die cover is heerlijk oorvoer, maar dat vind ik eigenlijk van alles wat Zornik doet. Bij deze een bekentenis, ik ben hier nu toch: ik ben een grote fan van Zornik! Koen kan mij krijgen!

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s