Pixie Poes

Geplaatst op: 26 juni 2008 door margo2 in Life

Pixie stelt het goed. Heel goed zelfs. Vergeleken met de staat waarin hij zich bevond zaterdagnacht…amai, is me dat een sterk beestje!

Hij heeft een gigantische klap van een auto overleefd, heeft hoogstwaarschijnlijk een dag of langer ergens bewusteloos gelegen, of bewust liggen afzien, en nu, 4 dagen later, loopt en springt hij alweer dapper rond.

Hij doet het goed, all things concidered. Hij is nog lang niet in zijn normale doen maar dat komt wel. Daarnet vloog er een bromvlieg rond in de kamer, welke hij normaal gezien als een wilde tijger achterna zou zitten. Nu lag hij ze gewoon een beetje te volgen, zonder te verroeren, alsof hij dacht: “ach stomme vlieg, ga maar een andere kat uitdagen, ik zet mij toch niet recht om je te pakken, nah!”.

Toen ik hem afhaalde kreeg hij nog 2 prikken in de prot met antibiotica en ontstekingsremmers. ’t Zou best kunnen dat er wat Valium tussenzat. Zo rustig dat hij is.

In ieder geval heeft hij geen pijn meer.  De wondjes genezen mooi, de zwellingen zijn verdwenen en zijn oogje is weer helemaal open (hij ziet soms wel nog een beetje scheel, maar da’s best wel grappig eigenlijk).  Alleen zijn kaakgewricht zit nog niet in de haak zoals het hoort te zitten maar veel last schijnt hij daar niet van te hebben.

Van de dierenarts kreeg ik speciale gepureerde kattenvoeding mee omdat Pixie wellicht nog geen korreltjes zou kunnen knabbelen door dat scheve kaakgewricht. Toen ik thuis kwam zette ik meteen een schoteltje van dat voer voor hem klaar, samen met een bakje water en een schaaltje met zijn favoriete korreltjes. De puree heeft hij niet aangeraakt. De korreltjes daarentegen, die heeft hij knorrend als een opgedreven brommer met krot en mot binnengespeeld.

Volgende week gaat hij nog eens op controle bij de dierenarts en dan zal de hele history geschiedenis zijn.

Hier 2 fotootjes van onze dappere kater: 

  

Advertenties
reacties
 1. elke schreef:

  Allé, fijn te horen dat de familie weer compleet is ;-)

 2. veerle schreef:

  Wat een taai beestje, zeg! Er zo erg aan toe zijn en dan zo snel herstellen. Hij is bij jullie alleszins met zijn gat in de boter gevallen, want je liefde voor Pixie springt zo uit je woorden…

 3. zeezicht schreef:

  Gelukkig zijn katten heel taai, maar ze moet toch afgezien hebben!

 4. Daniel schreef:

  Dit verhaal doet me weer beseffen hoe relatief alles is. Twee maanden geleden kregen wij hier 4 schattige babypoesjes te verwelkomen. En de kids hier dolgelukkig want ze dachten al volop aan de grote vakantie en de zeeën van tijd die ze met de poesjes gingen doorbrengen. Tot anderhalve week geleden: alle poesjes weg, samen met de moeder. Blijkt dat ze honderd meter verder een ander onderkomen hebben gezocht en gevonden. Heel veel traantjes hier thuis en onbegrip. Niets kwamen ze hier tekort. Maar ze zijn nog steeds gezond, zo blijkt. Alles is relatief, zeker als ik het verhaal van jouw poes lees.

 5. Margo schreef:

  @ elke
  Yep, alweer een afgesloten hoofdstuk. Eind goed al goed.

  @ veerle
  valt het op dat smurf en ik zot zijn van dat beestje? En nu nog meer, nu hij zo geknokt heeft voor zijn leven. We zullen hem koesteren zolang hij onder en bij ons is, zeker weten.

  @ zeezicht
  ‘k Vrees ook wel dat hij wreed moet afgezien hebben. Maar da’s verleden tijd, gelukkig.

  @ Daniel
  Dat alles relatief is weten we al langer dan vandaag. Als je levenspad hobbelig is (geweest) besef je dat maar al te goed.
  Sneu voor je kids dat mama poes en de kleintjes een andere thuis hebben gezocht en gevonden. Het is maar 100 meter van de deur, ze zullen de katjes wel nog tegenkomen dan waarschijnlijk. Wel fijn dat je weet dat ze gezond zijn en het ook elders goed hebben.

 6. micheleeuw schreef:

  Een kat is ongelooflijk taai en kan veel hebben. Gelukkig is hij terug thuis en komt alles weer goed. Proficiat voor jou, want velen zouden hem opgegeven hebben en hem een spuitje laten geven. In elk geval veel goedkoper.

Wat denk jij hierover?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s